Brutálna smrť mladej Violy otriasla Bratislavou

Detaily, ktoré unikli o smrti mladej angličtinárky, otriasli Bratislavčanmi. Tridsaťštyriročná Viola M. zomrela na následky brutálnej bitky. Okoloidúci ju našli ležať v kríkoch na Prístavnej ulici v Bratislave minulý týždeň, prevoz do nemocnice neprežila. Podľa všetkého sa zdá, že páchateľ ju sem priviezol, aby sa zbavil tela. Sexuálny motív nie je vylúčený. Polícia o tejto udalosti celý týždeň mlčala, informovať sa rozhodla až v utorok.

19.11.2019 10:26 , aktualizované: 17:23
debata (226)

Polícia svoje mlčanie na sociálnej sieti vysvetlila tým, že skôr nemohla poskytnúť ani základné fakty. "Častokrát je pre vyšetrovanie vhodná taktika utajenosti, keď sa napríklad páchateľ trestného činu nedozvie z médií postup polície vo vyšetrovaní. Vďaka tomu môže vyšetrovateľ dobehnúť náskok páchateľa a získať významné informácie,“ uviedla na sociálnej sieti. Muži zákona zároveň zdôraznili, že ak by sa pri vyšetrovaní preukázalo ohrozenie verejnosti, informáciu by sprístupnili okamžite.

Bezpečnostný analytik Milan Žitný konštatoval, že zverejňovanie informácií vždy závisí od faktov a situácie, neexistuje na to jeden meter. "Najprv sa preskúma obeť, miesto činu, z toho vyplynú nejaké predbežné závery a podľa nich sa rozhoduje ďalší postup. Nikde nie je žiadna direktíva. Závisí od situácie a okolností. Zodpovedný príslušník musí rozhodnúť, ako naloží s informáciami,“ zhodnotil Žitný.

Podľa portálu nastope.sk obeť brutálneho násilníka bola v márnici od pondelka minulého týždňa evidovaná ako neznáma žena XY. Portál dodáva, že policajti niekoľko dní nepoznali meno dobitej ženy, napriek tomu, že jej podobizeň bola medzi nezvestnými v policajnej databáze. "Presne v deň, keď ju našli, bolo po nej totiž vyhlásené celoštátne pátranie a jej fotka aj s informáciami sa objavila na portáli pátranie.sk. Rodina Violy zo Sniny jej nezvestnosť nahlásila na obvodnom oddelení s informáciou, že pracuje a žije v Bratislave,“ napísal portál.

K smrti mladej ženy sa vyjadrila Filozofická fakulta UK v Bratislave, obeť bola študentkou druhého ročníka stredoeurópskych štúdií. "Viola bola mladá žena, plná plánov a snov. Stala sa obeťou brutálneho násilia. Táto tragédia v nás posilňuje odhodlanie povedať dôrazné NIE všetkým formám násilia, vrátane násilia na ženách. Očakávame, že tento brutálny čin, ktorý sa vzpiera akémukoľvek pochopeniu, bude čím skôr objasnený a páchateľ náležite potrestaný,“ reagovala fakulta v stanovisku.

V pondelok 11. novembra ráno o deviatej hodine našli okoloidúci v kríkoch ležať 34-ročnú Violu M., rodáčku zo Sniny, ktorá bola učiteľkou v jednej z bratislavských jazykových škôl. Po príchode na Prístavnú ulicu sa privolaní záchranári pokúšali ženu oživiť. Po vyše hodinovej snahe pred príchodom do nemocnice zraneniam podľahla. Bola dobitá, mala početné zranenia na celom tele a bola podchladená. Napriek chladnému počasiu bola naľahko oblečená, mala sukňu, silonky a sveter, topánky ležali 50 metrov od nej.

Obeť mala dobité členky, akoby bola niekde priviazaná. Opuchy a modriny, ktoré mala na tele, sa začali objavovať až po tom, ako sa jej telo počas resuscitácie začalo zahrievať. Privolaný súdny lekár cudzie zavinenie nevylúčil ani nepotvrdil. Mala zlomený stavec a podľa všetkého mohla byť znásilnená. Pre zistenie presnej príčiny smrti bola nariadená pitva. Vyšetrovateľ začal v tejto súvislosti stíhanie vo veci zločinu zabitia. Prípad prebral odbor kriminálnej polície bratislavského krajského policajného riaditeľstva.

© Autorské práva vyhradené

226 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #bratislavský prístav #zabitie #vražda a znásilnenie