Kočner mal falšovať dôkazy v prípadoch oligarchu Juraja Širokého

Obžalovaný podnikateľ Marian Kočner mal falšovať dôkazy v prípade, v ktorom figuroval oligarcha Juraj Široký. Vyplýva to z nahrávky z jeho mobilného telefónu. Všetko sa pritom malo diať priamo na generálnej prokuratúre a, pravdepodobne, s vedomím Dobroslava Trnku.

19.11.2019 19:57
sud, Marian Kocner, Foto: ,
Marian Kočner počas hlavného pojednávania v kauze falšovania zmeniek TV Markíza v Ústave na výkon väzby a Ústav na výkon trestu odňatia slobody v Bratislave.
debata (24)

S informáciou prišiel v utorok spravodajský portál televízie Markíza tvnoviny.sk. Marian Kočner v súčasnosti čelí obžalobe z objednávky vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka.

„Keď sa pred štyrmi rokmi Marian K. stretol s podnikateľom Michalom Suchobom, rozhovor s ním si nahral. Spolu mali rozoberať problémy Mariana K. s daňami a ovplyvňovanie kontrol, no reč prišla aj na Juraja Širokého,“ píšu tvnoviny.sk. Informáciu, že si Kočner nahral aj rozhovor s podnikateľom v IT Michalom Suchobom, priniesol v pondelok spravodajský portál Denník N.

Kočner na nahrávke hovorí, ako Širokému v minulosti pomohol, keď sa mali vyšetrovatelia zaujímať o jeho účty vo Švajčiarsku. „Marian K. už stíšeným hlasom dodáva, ako Širokému sľúbil, že tento problém vybaví. A podľa nahrávky ho vybavil na generálnej prokuratúre, ktorej v tom čase šéfoval kamarát Mariana Kočnera Drobroslav Trnka,“ informuje portál.

Juraj Široký uviedol, že Marian Kočner preňho nikdy nič nevybavoval.

24 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #Dobroslav Trnka #Juraj Široký