Matovič o prípade Naďa: Je to čisto politický proces

Zvolanie Bezpečnostnej rady SR kvôli Jaroslavovi Naďovi z OĽaNO, ktorý by mal predstavovať "vážnu bezpečnostnú hrozbu pre SR", je len ďalším dôkazom toho, ako štátna moc zneužíva svoje kompetencie. Útočí na tých, ktorí upozorňujú na prešľapy a nehospodárne nakladanie so štátnymi prostriedkami. Uviedli to predstavitelia opozičného hnutia OĽaNO.

22.11.2019 13:33 , aktualizované: 15:00
debata (97)

VIDEO: Naď odmieta, že je špión a spomína ruskú tajnú službu. Pozrite si viac vo videu. ZDROJ: fb OĽaNO.

Video

Závery z piatkového rokovania Bezpečnostnej rady SR podľa OĽaNO „preukazujú absurditu obvinení voči Jaroslavovi Naďovi.“ Ten zároveň tvrdí, že ho prekvapuje prístup premiéra Petra Pellegriniho(Smer-SD), ktorý nezvolal Bezpečnostnú radu SR v iných prípadoch.

Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič mu vyčíta, že mu neprekážali kriminálne aktivity Mariana Kočnera vrátane zneužívania orgánov činných v trestnom konaní na lustráciu novinárov a ich rodinných príslušníkov, ovplyvňovanie rozhodovania súdov bývalou štátnou tajomníčkou Monikou Jankovskou či nahrávky Dobroslava Trnku ani napojenie bývalého podpredsedu parlamentu Martina Glváča na mafiu. „Vtedy bezpečnostná rada zvolaná nebola. Zrazu bezpečnostné riziko je jedna SMS, kde sa spýtate kamaráta, či niekoho pozná,“ mieni líder opozičného hnutia.

Predseda vlády SR podľa hnutia ukázal, že „sú mu blízke praktiky komunistickej Štátnej bezpečnosti“. Jaroslav Naď tiež tvrdí, že súd bol pre jeho odpočúvanie zavádzaný, použitých bolo podľa jeho slov „viacero klamstiev“. Je presvedčený, že nie je jediným z hnutia OĽaNO, koho odpočúvali. Potvrdil, že so svojím právnym zástupcom Danielom Lipšicom zvažujú podanie trestného oznámenia zo zneužitia právomoci verejného činiteľa.

VIDEO: Riaditeľ Vojenského spravodajstva Ján Balciar sa neukazuje príliš na verejnosti a ani sa verejne nevyjadruje. TV Pravda ho nakrútila ešte koncom januára 2019. Jeho vyjadrenie k jednej z káuz si môžete pozrieť od 2.25 min.

Video
97 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Naď #Igor Matovič