Mistrík nebude kandidovať za SaS, aj pre sklamanie z Kisku

Urobili sme všetko, aby sa opozičné strany dohodli pred voľbami na koalícii, uviedol Richard Sulík (SaS). Marián Kotleba (ĽSNS) považuje voľby za kľúčové pre Slovensko.

24.11.2019 14:36
debata (65)

Neúspešný prezidentský kandidát Robert Mistrík nebude figurovať na kandidátke strany SaS v budúcoročných parlamentných voľbách. V diskusnej relácii TV Markíza Na telo to uviedol líder liberálov Richard Sulík. Podľa jeho slov Mistríkovo rozhodnutie vychádza i zo sklamania, že sa nepodarilo zostaviť predvolenú koalíciu zo strán demokratickej opozície.

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) urobila všetko pre to, aby vznikla široká opozičná koalícia pred parlamentnými voľbami v roku 2020.

„My sme urobili všetko preto, aby sme sa dohodli a išli do volieb spoločne. Róbert Mistrík sa nebude v politike ďalej angažovať, aspoň tak mi to povedal. Bol ochotný sa vrátiť, ak by bola možnosť vzniku štvor- alebo päťkoalície. Bol by som rád, keby bol na kandidačnej listine, ale nebude,“ povedal Sulík. Kotleba hovoril najmä o hodnotách v najbližších voľbách.

Podľa lídra strany ĽSNS Mariana Kotlebu budú najbližšie parlamentné voľby pre Slovensko a jeho budúcnosť kľúčové, pretože rozhodnú o tradičných hodnotách, alebo liberálnych. Sulík tiež v relácii potvrdil, že neúspešný prezidentský kandidát Róbert Mistrík nebude kandidovať za stranu SaS.

„V ďalších voľbách sa rozhodne, ako bude Slovensko vyzerať. Či bude slovenské, alebo liberálne. Vedeli sme si predstaviť určitú spoluprácu s pánom Harabinom, ale dopadlo to zatiaľ tak, ako to dopadlo,“ uviedol Kotleba.

65 debata chyba
Viac na túto tému: #opozícia #Richard Sulík #Marian Kotleba