Prokurátor sa asi bodol sám, možno aj náhodou

V Poprade na Hviezdoslavovej ulici našiel 34-ročného okresného prokurátora jeho kolega s bodnou ranou v oblasti brucha. Polícia vyvrátila pôvodné informácie o prokurátorovej smrti a vylúčila, že išlo o cudzie zavinenie.

28.11.2019 11:21 , aktualizované: 17:55
debata (78)
VIDEO: V popradskom byte vo štvrtok ráno zasahovali záchranári i policajti. V byte totiž našli pobodaného 34-ročného námestníka Okresnej prokuratúry v Poprade. Čo sa stalo?
Video

Vo štvrtok ráno neprišiel námestník okresnej prokuratúry Ján Škovránko do práce a nereagoval ani na telefón. Preto za ním do bytu, ktorý je od jeho pracoviska vzdialený vzdušnou čiarou asi 400 metrov, prišiel kolega. Podľa našich informácií ho našiel s nožom zabodnutým v bruchu.

Prokurátor žije v byte sám. Susedka, ktorá žije v byte pod ním, ráno nič nepočula. „Zazvonili mi ráno okolo ôsmej nejakí muži, že idú za ním. Tak som im otvorila vchodové dvere. Potom okamžite prišla záchranka a policajti, postupne ich pribúdalo,“ povedala pani, podľa ktorej je sused tichý, z jeho bytu nikdy nepočula buchot alebo krik. „Pri stretnutí sa pekne pozdraví, je v pohode. Smutné, čo sa stalo,“ dodala susedka.

Záchranári dostali informáciu na tiesňovú linku ráno o 8.17. „S bodným poranením brucha muža previezli pri vedomí do nemocnice," informovala hovorkyňa Záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová.

Prokurátora hospitalizovali v popradskej nemocnici a včera bol mimo ohrozenia života. „Prijatý bol na centrálnom príjme a hospitalizovaný je na jednom z oddelení nemocnice,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Sylvia Galajda. Ďalšie informácie o zdravotnom stave uviesť nemôže, lebo prokurátor na to nedal súhlas.

Podľa informácií denníka Pravda prokurátora operovali takmer hodinu, popoludní bol aj pod kontrolou polície. „Krajský vyšetrovateľ v prípade vykonáva všetky potrebné procesné úkony v trestnej veci ublíženia na zdraví. Vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony nie je možné k prípadu poskytnúť bližšie informácie. Tie zverejníme hneď, ako to situácia dovolí,“ dodala krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Podľa našich zdrojov polícia okrem iného pracuje aj s verziou, že išlo o nešťastnú náhodu.

Orgány činné v trestnom konaní podľa hovorkyne Úradu špeciálnej prokuratúry Jany Tökölyovej zatiaľ pracujú s pravdepodobnou verziou, ktorá cudzie zavinenie nepotvrdzuje. „Žiadne ďalšie informácie v súčasnosti vzhľadom na neverejné štádium prípravného konania nebudeme poskytovať,“ dodala Tökölyová.

VIDEO: V bytovom dome na Hviezdoslavovej ulici v Poprade našli dobodaného námestníka Okresnej prokuratúry v Poprade.

Video

© Autorské práva vyhradené

78 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #Poprad #prokurátor