NAKA zrušila obvinenie Jaroslava Naďa, svedok zmenil výpoveď

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zrušil obvinenie Jaroslava Naďa z OĽaNO za ohrozovanie utajovanej skutočnosti. Hlavný svedok mal totiž zmeniť svedectvo. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

29.11.2019 14:13 , aktualizované: 14:37
debata (514)

Naď uviedol, že informáciu ešte nemá potvrdenú, sám sa o nej dozvedel zo sociálnej siete. V pondelok (2. 12.) pôjde ráno opätovne na NAKA. Polícia Naďa obvinila v novembri pre ohrozovanie utajovanej skutočnosti.

Trestného činu ohrozovania utajovanej skutočnosti sa mal dopustiť pýtaním sa niekoho z „bezpečnostného prostredia“ otázku súvisiacu s kauzou bývalého dôstojníka ruskej rozviedky GRU Sergeja Skripaľa. Odpoveď nedostal. Svoje obvinenie považoval za absurdné a nepodložené.

Za oznamovateľa údajných trestných činov označil šéfa Vojenského spravodajstva Jána Balciara. Ten naňho podal ešte jedno trestné oznámenie, ktoré sa týka jeho niekdajšieho podnikania. Obviňoval ho taktiež, že mal korumpovať novinára.

Vojenské spravodajstvo malo Naďa aj odpočúvať. Z tohto odpočúvania však podľa Naďa a Lipšica nevzišla žiadna trestnoprávna skutočnosť. Predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer) minulý týždeň zvolal aj mimoriadne zasadnutie Bezpečnostnej rady štátu.

VIDEO: Minister Gajdoš prezradil, o čo má v kauze Naď ísť. Pozrite si postoj ministra, ako aj opozície a samotného Naďa po zasadnutí výboru na kontrolu Vojenského spravodajstva.
Video
514 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Naď #NAKA