Šéf policajných odborárov odmieta, že by si Pellegrini kupoval hlasy policajtov

Predseda Odborového zväzu polície v SR Viktor Kiss odmieta, že by si premiér zvyšovaním platov policajtov kupoval ich hlasy pred voľbami. Na pondelkovej tlačovej konferencii tak reagoval na medializovanú nahrávku, na ktorej predseda vlády Peter Pellegrini (Smer) hovorí o príplatkoch pre policajtov.

02.12.2019 15:01
debata (2)

„Tieto zvyšovania platov neboli ani v tichosti ani nejakým spôsobom utajovane dohodnuté a určite nesúhlasím, že by to malo byť kupovanie hlasov policajtov vo voľbách,“ vyhlásil Kiss.

Premiér podľa neho nikoho nežiadal, aby vo voľbách podporil jeho alebo určitú stranu. Dodal, že policajti si svojou prácou zvýšenie platov zaslúžili. Zároveň poukázal na to, že zvyšovanie dohadovali dlhší čas. Dôvodom bolo aj tohtoročné zvyšovanie platov vojakov. Zväz upozorňoval na možné odchody policajtov k armáde, ktoré by mohli mzdové rozdiely spôsobiť.

Zvyšovanie platov oznámil premiér podľa Kissa na kongrese policajtov, ktorý sa konal 6. a 7. novembra. „Do tej doby nebolo všetko isté, túto situáciu ešte potrebovali prebrať na Bezpečnostnej rade štátu, odkiaľ prišli s tým, že to bolo odobrené,“ zdôvodnil s tým, že prítomných bolo 170 delegátov. „Všetkým povedal, povedzte to ďalej, aj ostatným,“ dodal na adresu premiéra.

Premiér na nahrávke hovorí o príplatkoch pre policajtov vo výške 120 eur, respektíve 160 eur pre príslušníkov v Bratislavskom a Trnavskom kraji.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Smer #kupovanie hlasov #Peter Pellegrini