O väzbe Daňa a Vaskyho bude rozhodovať Okresný súd Bratislava I

O prípadnom väzobnom stíhaní neúspešného prezidentského kandidáta Martina Daňa a aktivistu Rudolfa Vaskyho bude rozhodovať sudca Okresného súdu (OS) Bratislava I.

14.12.2019 21:46 , aktualizované: 15.12.2019 16:09
debata (326)

To, že na OS bol podaný návrh na vzatie dvojice do väzby, potvrdil hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak. Sudca pre prípravné konanie až po naštudovaní veci bude rozhodovať o väzobnom stíhaní. Sudca pravdepodobne bude rozhodovať o väzbe už dnes či najneskoršie v pondelok (16. 12.).

„Sudca pre prípravné konanie zatiaľ neurčil termín neverejného výsluchu obvinených. O návrhu prokuratúry na vzatie obvinených do väzby rozhodne v zákonnej lehote v zmysle Trestného poriadku,“ uviedol Adamčiak. Návrh na vzatie do väzby bol doručený na OS Bratislava I v sobotu (14. 12.) večer.

Vyšetrovateľ NAKA vzniesol obvinenie youtuberom Daňovi a Vaskymu

Polícia na sociálnej sieti uviedla, že voči zadržaným youtuberom Martinovi Daňovi a Rudolfovi Vaskymu vzniesol vyšetrovateľ NAKA obvinenie za za opakujúci sa pokračovací prečin výtržníctva spáchaný formou spolupáchateľstva a závažnejším spôsobom konania na viacerých osobách.

V prípade ďalších dvoch čiastkových útokov tohto prečinu bolo obvinenému Daňovi vznesené obvinenie ako samostatnému páchateľovi a v prípade jedného skutku mu bolo vznesené obvinenie aj za prečin podnecovania.

Obvinení sa podľa vyšetrovateľa dopúšťali páchania takýchto skutkov verejne prostredníctvom počítačovej siete.

Vzhľadom na štádium vyšetrovania a prebiehajúce procesné úkony sa v súčasnosti polícia nemôže bližšie vyjadrovať k obsahovej stránke stíhaných skutkov ako ani k dôvodom navrhovaného väzobného stíhania obvinených.

NAKA oboch obvinených zadržala v piatok (13. 12.). Martin Daňo čelí tiež obvineniu zo spáchania daňového podvodu. Polícia o tom informovala začiatkom decembra. Daňo si mal neoprávnene uplatniť nárok na vrátenie dane pridanej hodnoty v celkovej výške 187.822 eur.

326 debata chyba
Viac na túto tému: #obvinenie #Martin Daňo #NAKA #Rudolf Vasky