Takmer 40 oznámení dostala polícia k prípadu Violy M.

Vyšetrovanie smrti 34-ročnej Violy M., ktorú 11. novembra našli v bratislavskom prístave zbitú a zrejme aj znásilnenú, pokračuje. Polícia sa na sociálnej sieti ohradila voči obvineniam, že prípad akoby zaspal.

19.12.2019 16:30
debata
V bratislavskom prístave našli 11. novembra... Foto: TASR, Štefan Puškáš
Bratislava Zimný prístav V bratislavskom prístave našli 11. novembra Violino telo.

Naposledy 21. novembra krajský policajný riaditeľ Adrián Pavlík upokojoval verejnosť, že v Bratislave nevyčíňa sériový vrah. Najnovšie policajti v statuse vyrátali, čo všetko už stihli urobiť. Napríklad viacero prehliadok bytových a nebytových priestorov a zaisťovacích úkonov. „Bolo vypočutých 60 osôb. Vyšetrovatelia sa obrátili aj na zahraničie so žiadosťou o medzinárodnú právnu pomoc a množstvo času strávili analyzovaním zaistených kamerových záznamov, technických údajov, počítačových dát a zhromaždených informácií,“ pokračuje polícia.

Preverili kontakty Violy M. v zamestnaní, pracovala ako lektorka angličtiny v súkromnej škole, jej priateľov, známych, kolegov, študentov i expriateľov.

„V priebehu vyšetrovania prišlo od občanov na linku 158 až 37 oznámení obsahujúcich rôzne informácie nielen k samotnej Viole, ale aj k rôznym možným verziám spáchania uvedeného trestného činu ako aj možným podozrivým, ktoré polícia musela preveriť. Akonáhle to umožní situácia vo vyšetrovaní, budeme občanov informovať aj o ďalších skutočnostiach,“ dodala polícia s tým, že celý priebeh vyšetrovania prebieha pod dozorom prokurátora Krajskej prokuratúry.

Podľa medializovaných verzií môže páchateľ pochádzať aj z bližšieho okruhu známych Violy M. Hovorí sa aj o jej snahe vystúpiť z Apoštolskej cirkvy – Otcov dom v Bratislave.

V pondelok 11. novembra ráno o deviatej našiel žeriavnik v kríkoch bratislavského prístavu dobitú Violu M. Záchranári sa ju priamo na mieste snažili oživiť, no jej zranenia boli tak vážne, že rodáčka zo Sniny zomrela v sanitke.

Viola M. bola silne podchladená. Na seba mala sukňu, pančušky a sveter, topánky ležali 50 metrov od nej.

Opuchy a modriny sa na jej tele začali objavovať až po tom, ako ju počas resuscitácie začali zahrievať. Privolaný súdny lekár cudzie zavinenie nevylúčil ani nepotvrdil. Podľa výsledkov pitvy, ktoré prenikli na verejnosť, mala zlomený stavec a podľa všetkého mohla byť znásilnená.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #polícia #vražda