Ďalší skutok: Vražda Petra Molnára

V lete 2016 sa Tomáš Szabó a Miroslav Marček dohodli, že vykradnú dom na Mierovej ulici v Kolárove. Nemala to však byť iba jednoduchá krádež.

19.12.2019 17:27
SÚDY: Kauza vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Foto: ,
Miroslav Marček na pojednávaní súdu v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice.
debata (2)

Dom sledovali a zistili, že je chránený zabezpečovacím systémom. Aby sa vyhli poplachu, vymysleli si, že prídu v čase, keď bude doma aj majiteľ Peter Molnár. Aby nespoznal Szabóa, dohodli sa, že domáceho pána zabijú.

Na jeseň Szabó kúpil za štyristo eur zbraň. Marček na ňu lepiacou páskou pripevnil podomácky vyrobený tlmič. A pri čakaní na vhodnú príležitosť trénovali v lese za Kolárovom.

Tá prišla 15. decembra. Marček náhodou zbadal Molnára, ako sa vracia domov. Zavolal Szabóa a skontrolovali, či je Molnár naozaj doma. Pripravili sa a v noci išli na vec.

Vošli do dvora vedľajšieho domu, prezliekli sa a nasadili si kukly. Potom prestrihli plot a vošli na pozemok rodinného domu na Mierovej ulici. Cez okno videli, ako Molnár chodí po dome.

Marček rozbil sklo na vchodových dverách, z vnútornej strany nahmatal kľúče v zámke a odomkol. Keď ich Molnár zbadal, rozbehol sa do spálne. Muži v kuklách na neho kričali, aby si ľahol na zem. Prekvapený muž si naozaj ľahol. Spýtali sa ho, či je v dome sám. Len čo stihol odpovedať, Marček stojaci rozkročmo nad ním dvakrát vystrelil. Druhý raz len pre istotu.

Devastačné poranenie mozgu spôsobilo centrálnu, mozgovú, smrť. Molnár zomrel okamžite. Vrahovia prehľadali dom, zobrali Molnárovu peňaženku s peniazmi a dokladmi. Podľa Marčekovej výpovede mal mať Molnár v dome skrýšu a v nej 70-tisíc eur.

Rovnakou cestou ako prišli, aj odišli. Nasadli do auta a pri Malom Dunaji spálili šaty, ktoré mali na sebe pri lúpeži a vražde, spálili peňaženku a Molnárove doklady. Zbraň a nábojnice skončili v rieke.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #vražda novinára Jána Kuciaka