Prví novorodenci v roku 2020. Poznáme ich mená

Jedným z prvých detí narodených v novom roku 2020 je Viktória Lévaiová z Kolárova, ktorú priviedli na svet v Nemocnici Komárno. Ako povedala Martina Pavliková, hovorkyňa siete Agel, do ktorej nemocnica spadá, dievčatko sa narodilo pár sekúnd po odbití polnoci.

01.01.2020 19:54
debata (1)

Viktória má 45 centimetrov a váži 2 570 gramov a obe sú s mamou Norou v poriadku. „Malá slečna sa vypýtala na svet o dva týždne skôr. Presne na Silvestra začala mať 34-ročná mamička pôrodné bolesti a priviezli ju do nemocnice. Malá Viktória prišla na svet cisárskym rezom a doma ju čakajú ešte štyria súrodenci. Rodina z Kolárova tak Nový rok 2020 začala už ako sedemčlenná. Všetci doma sa na príchod malej sestričky a dcérky tešia," priblížila Pavliková.

Čadca

Presne minútu po polnoci sa v Kysuckej nemocnici v Čadci narodil Maxim. Ako informoval portál kysuce.sme.sk, chlapček sa narodil prirodzenou cestou s váhou 4 100 gramov a dĺžkou 54 centimetrov. Šťastnými rodičmi sú Michaela a Stanislav Kováčikovci z Čadce.

Bratislava

Prvý Bratislavčan roka 2020 sa volá Viliam, váži 3 900 gramov a meria 51 centimetrov. Narodil sa v ružinovskej Univerzitnej nemocnici v Bratislave (UNB) v mestskej časti Ružinov desať minút po polnoci. Informovala o tom hovorkyňa UNB Eva Kliská. Počas posledného dňa v roku 2019 bolo v bratislavských pôrodniciach rušno. „V tento deň sa v pôrodniciach UNB narodilo 33 detí; 13 dievčat, 20 chlapcov, medzi narodenými deťmi boli aj dvojičky," dodala Kliská.

Na snímke Zuzana Šprláková so synom Viliamom,... Foto: TASR, Miroslav Košírer
SR Bratislava prvý novorodenec rok 2020 dieťa bábätko Na snímke Zuzana Šprláková so synom Viliamom, ktorý je podľa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) v Ružinove prvým tohtoročným Bratislavčanom.

Košice

Prvým dieťaťom v Košiciach, ktoré prišlo v roku 2020 na svet v tamojšej univerzitnej nemocnici, je dievča. Zara sa narodila o 1.43 h. Informovala o tom hovorkyňa Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Ivana Vaněková. Zara po narodení vážila 3770 gramov a merala 48 centimetrov. Ako informovala Annamária Sýkorová z referátu styku s verejnosťou Magistrátu mesta Košice, Zaru a jej mamu príde v stredu popoludní osobne privítať aj primátor Košíc Jaroslav Polaček.

Prvým dieťaťom v Košiciach, ktoré prišlo v roku... Foto: TASR, Milan Kapusta
SR Košice prvé dieťa Zara bábätko Prvým dieťaťom v Košiciach, ktoré prišlo v roku 2020 na svet v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura, je dievčatko Zara.

Banská Bystrica

Dievčatko Katka je prvým dieťaťom, ktoré sa v roku 2020 narodilo v Banskej Bystrici. Jeho matkou je Zuzana Pokorná. Prvá Banskobystričanka sa narodila o 2.53 h. Váži 3340 gramov a meria 54 centimetrov. Pôrod prebehol spontánne a nekomplikovane, priblížil lekár Richard Školka z II. gynekologicko-pôrodníckej kliniky Slovenskej zdravotníckej univerzity vo fakultnej nemocnici F. D. Roosevelta. Malú Katku privítal osobne i primátor Ján Nosko. Som rád, že počet obyvateľov Banskej Bystrice narástol po polnoci o jedného. Tešíme sa a maminke i bábätku prajeme všetko dobré, uviedol.

Na snímke vpravo Zuzana Pokorná s dcérou... Foto: TASR, Dušan Hein
SR Banská Bystrica prvý novorodenec rok 2020 ján nosko Na snímke vpravo Zuzana Pokorná s dcérou Katkou, ktorá sa stala prvou narodenou obyvateľkou Banskej Bystrice v roku 2020. Vľavo primátor Banskej Bystrice Ján Nosko.

Žilina

Prvým tohtoročným bábätkom, ktoré sa narodilo vo Fakultnej nemocnici (FN) v Žiline, je Julka. Na svet ju priviedla mama Mária z Lietavskej Lúčky o 2.00 h. Ako informovala hovorkyňa FN Žilina Lenka Záteková, Julka prišla na svet prirodzenou cestou, pri narodení mala hmotnosť 3600 gramov a dĺžku 49 centimetrov. Maminka Mária s oteckom Lukášom prišli do žilinskej pôrodnice veľmi rýchlo sanitkou a čoskoro bolo krásne dievčatko prirodzenou cestou na svete. Mama i dcéra sú v poriadku, na Julku doma čakajú dve sestry, doplnila hovorkyňa s tým, že posledné dieťa minulého roku prišlo na svet necelú polhodinu pred polnocou.

Prešov

Prvým dieťaťom, ktoré prišlo v roku 2020 na svet v prešovskej nemocnici, je Maximilián. Narodil sa o 0.55 h. Informovala o tom hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana Prešov Renáta Cenková. Maximilián s hmotnosťou 3000 gramov a výškou 49 centimetrov sa na gynekologicko-pôrodníckom oddelení FNsP J. A. Reimana Prešov narodil mame Veronike z Lipian. „Do rodiny 35-ročnej matky tak spontánnym pôrodom pribudlo už šieste dieťatko,“ uviedla Cenková.

Michalovce

Prvé dieťa narodené v roku 2020 v michalovskej nemocnici je Zoya. Informovala o tom komunikačná špecialistka spoločnosti Svet zdravia Jana Fedáková. Zoyu priviedla na svet mamička z Veľkých Kapušian o 5.39 h. Pri narodení vážila 3460 gramov a merala 51 centimetrov.

Rimavská Sobota

Lučenčan Michal je prvým dieťaťom, ktoré sa v Nemocnici Svet zdravia (SZ) Rimavská Sobota narodilo v novom roku. Podľa Fedákovej prišiel na svet o 7.21 h. Miško meria 50 centimetrov a váži 2670 gramov. Narodil sa 28-ročnej mamičke Martine z Lučenca, konkretizovala Fedáková.

Žiar nad Hronom

Prvým dieťaťom, ktoré sa v roku 2020 narodilo v Nemocnici Svet zdravia (SZ) Žiar nad Hronom, je dievča Linda. Linda prišla na svet dnes o 12.20 h. Váži 3050 gramov a meria 49 centimetrov. Narodila sa 36-ročnej mamičke Zuzane z Banskej Štiavnice, konkretizovala komunikačná špecialistka.

Humenné

Prvým dieťaťom, ktoré sa v roku 2020 narodilo v humenskej nemocnici, je Tamara. Prišla na svet o 12.56 h. Tamarka sa narodila mamičke zo Svidníka. Pri narodení vážila 3520 gramov a merala 50 centimetrov.

Vranov nad Topľou

Prvým dieťaťom, ktoré prišlo v tomto roku na svet v nemocnici vo Vranove nad Topľou, je Anna. Anna sa mamičke Veronike z obce Sedliská narodila o 2.40 h. Váži 3500 gramov a meria 52 centimetrov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #prvé dieťa #2020 #Nový rok