Marianovi Kočnerovi ustanovil súd náhradnú obhajkyňu v prípade vraždy Kuciaka a Kušnírovej

Špecializovaný trestný súd ustanovil vo štvrtok 2. januára podnikateľovi Marianovi Kočnerovi náhradného obhajcu v prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

03.01.2020 18:05
pojednávanie marian kočner súd pezinok Foto: ,
Marian Kočner na hlavnom pojednávaní.
debata (115)

Marian Kočner čelí obžalobe z objednávky vraždy. Náhodným elektronickým výberom bola vybratá Natália Trubanová, dcéra predsedu Špecializovaného trestného súdu Michala Trubana. Informoval o tom Denník N.

Súd toto rozhodnutie odôvodnil tým, že obhajcom Mariana Kočnera Marekom Parom sa zaoberá Advokátska komora, a hrozí, že bude disciplinárne potrestaný. Dôvodom je to, že sa s Marianom Kočnerom cez aplikáciu Threema dohadovali na diskreditácii vyšetrovateľov alebo prokurátorov. Komora doteraz nevyriekla svoj záver. „ Ak by sa niečo také stalo, alebo ak by Para na pojednávanie neprišiel z iného dôvodu, nahradí ho Trubanová. Ak sa Para bude na pojednávaní zúčastňovať, Trubanová sa k obhajobe nemusí nikdy dostať. Para sa k tomu, že ho prešetruje advokátska komora, nechce verejne vyjadrovať," píše Denník N.

Advokátka má teraz desať dní na to, aby si naštudovala celý spis. Hlavné pojednávanie je totiž naplánované na 13., 14. a 15. januára.

115 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner