Lučanský: Funkcionárov NAKA je o osemnásť menej

Národná kriminálna agentúra prechádza od minulého roka reorganizáciou. Policajný prezident Milan Lučanský hovorí, že klesol počet funkcionárov a teraz sa budú sústreďovať na boj s nelegálnou migráciou.

13.01.2020 12:00
debata (24)

Prešla už agentúra celkovou reorganizáciou?

Nie, zatiaľ ešte neprešla celou reorganizáciou, ale postupne sa na nej pracuje.

Opustili agentúru všetci príslušníci, s ktorými ste neboli spokojní?

Vzhľadom na to, aké máme postavy a starých skúsených policajtov v rámci celého policajného výboru, nemôžem povedať a ani garantovať, že všetci, ktorí sú tam, majú dostatok skúseností. Snažili sme sa aspoň redukovať nejaké počty a čísla, aby nám v Národnej kriminálnej agentúre zostali najmä ľudia, ktorí majú nielen bohaté skúsenosti, ale aj schopnosti vyšetrovať a riešiť problematiku nášho odboru na najlepšej úrovni.

Bol už dokončený prechod z centralizovaného modelu riadenia na regionálny?

Áno, tento prechod je už dokončený.

O koľko klesol počet funkcionárov a tabuľkových miest?

To neviem presne povedať, ale počet funkcionárov klesol približne o osemnásť. Čo sa týka tabuľkových miest, tie sú dosť problematické. No v rámci nich tiež došlo k nejakému poklesu, ale všetko je presne zaevidované v štatistikách. Teraz však prichádzame k ďalšej reorganizácii, ktorú máme plánovanú v súvislosti s bojom proti nelegálnej migrácii. Tá totiž tiež patrí pod Národnú kriminálnu agentúru, ktorá sa zaoberá organizovaným zločinom.

© Autorské práva vyhradené

24 debata chyba
Viac na túto tému: #NAKA #Milan Lučanský