Východnou hranicou prešlo počas víkendu vyše 2000 osobných áut

Išlo o priechody vo Vyšnom Nemeckom a Ubli. Ďalších viac ako 1000 príslušníci finančnej správy pri vstupe z Ukrajiny na oboch priechodoch skontrolovali v pondelok do 9. h. Potvrdila hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová.

13.01.2020 12:56
debata

Ako Baloghová uviedla, nápor cestujúcich na hraničných priechodoch na slovensko-ukrajinskej hranici súvisí s návratom príslušníkov Ukrajiny do štátov EÚ po skončení pravoslávnych vianočných sviatkov. „Počet cestujúcich sa zvyšoval od piatka (10. 1.) večera, aktuálne sú na vstupe z Ukrajiny na Slovensko v osobnej doprave čakacie doby približne 420 minút vo Vyšnom Nemeckom a 240 minút v Ubli,“ informovala s tým, že finančná správa očakáva zvýšený počet cestujúcich a zvýšené čakacie doby ešte v pondelok.

„Zatiaľ vybavujeme cestujúcich vo všetkých pruhoch a takzvané malé autobusy sú podľa možností dočasne presmerované aj na nákladnú dopravu, kde sa kontrolujú v tomto čase aj v kontrolnej hale,“ doplnila informácie o aktuálnej situácii na hraničných priechodoch Baloghová.

Finančná správa podľa jej ďalších slov z dôvodu zvýšeného pohybu cez hranice posilnila na hraničných priechodoch výkon služby. Colníci vo Vyšnom Nemeckom skontrolovali počas víkendu okrem osobných automobilov aj takmer 150 autobusov, v Ubli 900 peších osôb.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hranica #Ukrajina