Kauza Kuciak: Vypovedať má aj Haščák s Bödörom

Pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku by mali v pondelok vypovedať spolumajiteľ finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák a nitriansky podnikateľ Norbert Bödör. Na lavici obžalovaných by mali sedieť už iba Marian Kočner a Tomáš Szabó. Štvorica sa v plnej zostave stretne až v stredu, keď sa aj Alena Zsuzsová a Miroslav Marček opäť vyjadria k obžalobe.

19.01.2020 19:11 , aktualizované: 22:37
debata (50)
VIDEO: Zvukový záznam z výpovede svedka Petra Tótha. Tvrdí, že vraždu zosnoval Kočner.
Video

Pokračovanie pojednávania vo veci vrážd novinára Jána Kuciaka, jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a kolárovského podnikateľa Petra Molnára je naplánovaná od pondelka do stredy.

Zajtra by malo vypovedať šesť svedkov. Medzi nimi aj Bödör, ktorý sa mal podieľať na sledovaní novinárov a financovať ho. Vďaka kontaktom na polícii a rodinnej väzbe na vtedajšieho policajného prezidenta Tibora Gašpara mal Bödör zabezpečiť lustrovanie novinárov pre Mariana Kočnera, ktorého obžaloba označuje za hlavného objednávateľa vraždy.

Ďalším svedkom by mal byť Haščák z finančnej skupiny Penta. S Kočnerom sa poznajú roky a podľa informácií z aplikácie Threema Kočner údajne mesiac pred vraždou písal Haščákovi, že pracuje na odstránení nepohodlnej osoby.

Ďalej by mali vypovedať Andrej Tóth a Erich Schwarz, manažér a spolumajiteľ golfového areálu v Báči. Práve v tomto priestore sa stretával Kočner s Alenou Zsuzsovou, ktorá objednávku vraždy podľa obžaloby posunula k sprostredko­vateľovi. Ako svedok sa očakáva aj sused Kuciaka vo Veľkej Mači a Martin Sehnal, ktorý mal podľa obžaloby na vražednej zbrani upraviť hlaveň a tlmič.

V utorok má senát v pláne vypočuť osem ľudí. Okrem Kuciakových kolegov aj majiteľa požičovne šiat Maroša Vacha. Aj jeho pravdepodobne Zsuzsová oslovila s prosbou, aby jej pomohol dostať Kočnera von z väzby. Ďalší dvaja svedkovia by mali vypovedať k vražde kolárovského podnikateľa Petra Molnára.

Podľa plánu by sa v stredu mali v Pezinku stretnúť opäť všetci štyria obžalovaní. Budú vypovedať a vyjadrovať sa k obžalobe. Na tento deň sú preložené i výpovede Miroslava Kriaka a Štefana Mlynarčíka. Spolu s Petrom Tóthom patrili ku Kočnerovmu sledovaciemu komandu.

© Autorské práva vyhradené

50 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #Jaroslav Haščák #vražda novinára Jána Kuciaka #Norbert Bödör