Chlapčeka, ktorého surovo zbil jeho otec, prepustili z nemocnice

Štvorročný Martinko z obce Hronec si prešiel peklom, ktoré by nemalo zažívať žiadne dieťa. Jeho otec Marek (30) ho koncom novembra zmlátil tak, že v nemocnici musel bojovať o život. Teraz je už z najhoršieho vonku a lekári ho po takmer dvoch mesiacoch prepustili.

25.01.2020 08:00
debata

Stále však musí rehabilitovať, preto bude v najbližších týždňoch na liečení v Kováčovej.

O Martinka sa denne stará jeho babka Janka, ktorej súd zveril vnuka do starostlivosti. Trávi s ním celé dni a je šťastná, že malému sa polepšilo.

„Krátko po prebratí z bezvedomia bol ustráchaný a smutný. Teraz je to oveľa lepšie – usmieva sa a je veselší,“ povedala pani Janka.

Ťažko skúšaný chlapček utrpel po kopancoch od otca vážne poranenie mozgu. Dvakrát ho museli operovať a niekoľko dní bol v kritickom stave. Muž, ktorý svojho syna takto „doriadil“, skončil za mrežami, kde čelí obvineniu z ťažkého ublíženia na zdraví.

S manželkou Monikou má ešte ďalšie tri deti, ktoré vraj nikdy nezbil. Hovorí sa, že tento horehronský pár čakal aj piateho potomka. Nikto ho ale nikdy nevidel. Matka sa údajne mala priznať, že spolu s manželom sa ho zbavili.

debata chyba
Viac na túto tému: #týranie detí #týrané dieťa