Danko: Nespájajte ma so Zsuzsovou, nikdy sme sa nestretli

Opozícia podporovaná médiami sa uchyľuje k praktikám, ktoré sú podobné ŠTB a sú proti základným ľudským právam. Keďže výsledky týchto politických strán sú nulové, uchyľujú sa k protiústavným a protiprávnym metódam. Vyhlásil na tlačovej konferencii predseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko (SNS), ktorý sa tak vyjadril k zverejneniu telefónnych rozhovorov s Alenou Zsuzsovou.

29.01.2020 11:51
debata (468)
VIDEO: Pozrite si, ako nazval Alenu Zsuzsovú predseda NRSR Andrej Danko po zverejnení ich vzájomnej komunikácie
Video

Tá je obvinená v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Danko sa zároveň vyhranil voči tomu, že by s obvinenou, ktorej identita mu bola neznáma a nikdy sa s ňou osobne nestretol, viedol rozhovory týkajúce sa záujmov Slovenskej republiky, či už ekonomických alebo spoločenských. Ich vzájomná komunikácia bola podľa neho len v digitálnej forme a Zsuzsovú mal v telefóne uloženú ako „babu z Nových Zámkov.“

Zverejnenie komunikácie pripisuje politickému boju. „Znova musel niekto vymyslieť kauzu, lebo na mňa nič iné nemajú,“ vyjadril sa.

Zároveň dodal, že „v ďalšom politickom boji nedovolí, aby súkromie akéhokoľvek Slováka bolo tak hrubo narušené.“ Agendu namierenú proti SNS považuje za hrubý zásah do predvolebnej kampane a do svojich základných práv ako občana Slovenskej republiky.

Alenu Zsuzsovú označil šéf parlamentu za pravdepodobnú volavku, ktorá mala za úlohu ho kompromitovať.

Nahrávky a prepisy zverejnili viaceré médiá. Zvukové záznamy získali z dokumentov, ktoré má medzinárodná novinárska organizácia OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project).

Alena Zsuzsová sa na pojednávaní v prípade Kuciakovej vraždy priznala, že komunikovala s bývalým podpredsedom parlamentu Martinom Glváčom (Smer), predsedom Bratislavského samosprávneho kraja Jurajom Drobom (SaS), bývalým prokurátorom Reném Vanekom, predsedom Národnej rady SR Andrejom Dankom, predsedom opozičného hnutia Sme rodina Borisom Kollárom, ako aj s advokátom Danielom Lipšicom.

VIDEO: Pozrite si vyjadrenie Andreja Danka k zverejnenej komunikácii s Alenou Zsuzsovou. (Zdroj: TASR)

Video

© Autorské práva vyhradené

468 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Danko #Alena Zsuzsová