NAKA zasahovala u Trnku a v Kočnerových firmách

Národná kriminálna agentúra (NAKA) vykonávala vo štvrtok od skorého rána zaisťovacie úkony v Bratislave, Banskej Bystrici aj na Donovaloch. Zasahovala pracovná skupina s názvom Novinár. NAKA dokumentuje ekonomickú trestnú činnosť. Pre Pravdu to potvrdil hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. NAKA zasahovala aj v dome Dobroslava Trnku v Hamuliakove, v dome Mariana Kočnera na bratislavskej Kolibe a v budovách jeho firiem.

30.01.2020 07:46 , aktualizované: 13:40
debata (67)
VIDEO: Čo odniesli policajti z domu Dobroslava Trnku?
Video

Policajti vykonali 16 domových prehliadok a deväť prehliadok iných priestorov. „Vzhľadom na to, že v trestných veciach, ktorým sa skupina "Novinár“ venuje, stále prebieha vyšetrovanie, bližšie informácie v súčasnosti nie je možné poskytnúť," dodal hovorca.

NAKA zasahovala vo štvrtok ráno aj v dome bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku v Hamuliakove, v dome Mariana Kočnera na bratislavskej Kolibe a v budovách jeho firiem na Trenčianskej ulici v Bratislave. Polícia bola aj v komplexe Bonaparte v hlavnom meste.

Polícia zasahovala aj v stredu a to u viacerých sudcov, sú medzi nimi aj Monika Jankovská, Andrea Haitová, Denisa Cviková či Vladimír Sklenka. V stredu tiež zasahovali u podnikateľa Norberta Bödöra v Nitrianskych Hrnčiarovciach, odobrali mu mobilný telefón.

© Autorské práva vyhradené

67 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #Dobroslav Trnka #NAKA