Fico vyzval Kisku na duel, Matovič zase Fica

Robert Fico (Smer) vyzval Andreja Kisku (Za ľudí) na debatu o migrantoch. Podľa Igora Matoviča (OĽaNO) je Kiska slabý súper a ponúka seba. Kiska už výzvu Fica prijal, najprv však bude v televízii diskutovať s premiérom Petrom Pellegrinim (Smer), ktorý s nim potvrdil duel ako prvý. Ich diskusia je naplánovaná na 16. februára v RTVS.

30.01.2020 13:13 , aktualizované: 17:52
debata (394)

„Časy, keď si Robert Fico mohol diktovať, kedy, s kým a o čom chce diskutovať, sú dávno preč. Je to odchádzajúci politik, ktorému padajú preferencie a preto musí počkať,“ uviedol Kiska na margo Ficovej výzvy na sociálnej sieti.

Video: Ficova výzva Kiskovi

Video

Kiska chce v televíznom dueli s Ficom okrem migrantov a migrácie diskutovať aj o vražde novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, Marianovi Kočnerovi, nitrianskom podnikateľovi Norbertovi Bödörovi, o bývalom generálnom prokurátorovi Dobroslavovi Trnkovi, ale aj o takých témach ako únos vietnamského občana vládnym špeciálom, o mýtnom tendri, stave slovenského zdravotníctva a školstva.

„Porazil som Fica v prezidentských voľbách a porazím ho aj teraz“, dodal Kiska v statuse na sociálnej sieti.

V televíznej debate líder Za ľudí Andrej Kiska vyhlásil, že Slovensko ako úspešná krajina má morálnu povinnosť pomôcť stovkám, možno tisíckam ľudí, ktorí utekajú pred vojnou a násilím.

Video: Kiskov výrok, pre ktorý ho Fico vyzval na duel

Video

Na jeho slová zareagoval predseda Smeru Robert Fico verejnou výzvou, aby sa spolu stretli v slovnom súboji. Predseda Smeru Robert Fico sa netají tým, že v tejto otázke zastáva rozdielne stanovisko ako Kiska.

„Som pripravený s vami zviesť kedykoľvek televízny duel,“ hovorí Fico vo videu na sociálnej sieti.

Reakciou sa pridal aj Igor Matovič z OĽaNO, ktorý Kisku nepovažuje za ťažkého súpera v debate.

„Fico vyzýva Kisku do debaty, ale na ťažších súperov si netrúfa… tak som ho vyzval: Nebuď sraľo a poď do debaty so mnou,“ napísal na sociálnej sieti Matovič.

Video: Poslanec za Smer Ľuboš Blaha o výzve na duel

Video

© Autorské práva vyhradené

394 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Andrej Kiska #Igor Matovič #parlamentné voľby 2020