Fico: Nemôžem vylúčiť ďalšie voľby

Predseda strany Smer Robert Fico sa dnes v budove krajskej organizácie strany v Banskej Bystrici vyjadroval k aktuálnym politickým otázkam.

31.01.2020 14:30 , aktualizované: 16:33
debata (467)

Smer chce podľa Fica opäť vyhrať parlamentné voľby, no je pripravený byť aj v opozícii. Zároveň dodal, že aktuálna situácia je nepredvídateľná a nie je vylúčené, že patová situácia po voľbách vyústi do opakovaného hlasovania.

"Sami si kladieme otázky, či sme niekedy stáli pred takými nepredvídateľnými výsledkami, ako nás čakajú 29. februára,“ skonštatoval poslanec parlamentu.

Video: Predseda Smeru Robert Fico na tlačovej konferencii v budove krajskej organizácie strany v Banskej Bystrici.

Ako dodal, Smer chce opäť vyhrať voľby. "A ja verím, že ich aj vyhráme. Ale patová situácia v parlamentných voľbách je veľmi pravdepodobná. Myslím si, že prepadne veľa hlasov,“ nazdáva sa Fico.

"Jediné, na čom mám záujem, je, ak nás nútene pošlú do opozície ako víťaza parlamentných volieb, aby sme boli jedna seriózna, profesionálne pripravená ľavicová opozícia. Na to sme pripravení a na to máme všetky parametre,“ pokračoval bývalý premiér. "Alebo teda sme pripravení naďalej pokračovať a byť súčasťou vládnej koalície, hoci v tomto okamihu nemám absolútne žiadnu predstavu, ako by to celé malo vyzerať,“ dodal.

Šéf najsilnejšej vládnej strany ráta aj s možnosťou, že sa hlasovanie bude opakovať. "Nemôžem vylúčiť aj ďalšie voľby veľmi rýchlo. Nie je to tak nastavené, že by bol niekto schopný postaviť stabilnú silnú vládu,“ myslí si Fico.

© Autorské práva vyhradené

467 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Smer