Šéf Transparency International reaguje na Štefana Harabina

Štefan Harabin (Vlasť) v relácii IDE O PRAVDU sa vyjadril k Transparency International (TI SK) a jej šéfovi Gabriel Šípošovi. Riaditeľ TI SK zareagoval.

31.01.2020 19:00
debata (168)

„Pani redaktorka, tu zase sa treba pozastaviť nad skorumpovanosťou Transparency International. Kto to je, Šípoš, kto to je Beblavá… kto toto všetko platí,“ povedal Harabin. „Tieto inštitúcie sú tam nasadené na to, aby každú antisystémovú stranu takto dusili,“ uviedol Harabin. Ďalšie výroky sú v úryvku z relácie.

VIDEO: Štefan Harabin o Transparency International

Video

Riaditeľ Transparency International Gabriel Šípoš na to zareagoval:

„Celú kontrolu financovania volieb robí Transparency čisto z príspevkov občanov, teda žiadni oligarchovia, žiadne peniaze zo zahraničia, ale ľudia, ktorým ide o to, aby voľby prebehli férovo. Hodnotenie transparentnosti strán sme robili podľa známych kritérií – verejne dostupné informácie o sponzoroch, overiteľné dáta o výdavkoch, či ochota zverejniť majetkové a daňové priznania lídrov strán. Keď sme na začiatku kampane vyhodnotili stranu Vlasť ako priemerne transparentnú, pán Harabin sa nami zaštiťoval, že akí sú dobrí, že nemajú žiadne problémy. Keď následne strane pribudli záhadne veľké dary od neznámych ľudí, vrátane podivnej českej firmy, tak sme najnovšie zhoršili Vlasti známku na vysoko netransparentnú. Zrazu nás už pán Harabin obviňuje z úplatnosti či zaujatosti. Podrobné hodnotenie Vlasti ale aj ostatných strán vysvetľujeme TU “.

.....

Celú reláciu IDE O PRAVDU, v ktorej debatovali Štefan Harabin (Vlasť) a Eduard Chmelár (Socialisti.sk) si môžete pozrieť tu:

Video
168 debata chyba
Viac na túto tému: #Štefan Harabin #Transparency International #Ide o pravdu