Hlina: Vyjadrenie Matoviča považujem za nezodpovedné

Je dobré, ak demokratické opozičné strany hľadajú formy, ako s nárastom extrémizmu bojovať. Myslí si to predseda mimoparlamentného KDH Alojz Hlina.

02.02.2020 18:22
debata (233)

Reagoval tak na slová lídra OĽaNO Igora Matoviča, ktorý v nedeľu požiadal KDH a ďalšie opozičné strany, aby s ĽSNS nebojovali na uliciach. Táto výzva pripadá Hlinovi „úplne scestná“ a Matovičove vyjadrenie považuje za nezodpovedné.

Je dobré, ak demokratické opozičné strany hľadajú formy, ako s nárastom extrémizmu bojovať. Myslí si to predseda mimoparlamentného KDH Alojz Hlina. Reagoval tak na slová lídra OĽaNO Igora Matoviča, ktorý v nedeľu požiadal KDH a ďalšie opozičné strany, aby s ĽSNS nebojovali na uliciach. Táto výzva pripadá Hlinovi „úplne scestná“ a Matovičove vyjadrenie považuje za nezodpovedné.

Na fašizmus sa podľa Hlinových slov nezvyká, ale je potrebné s ním intenzívne bojovať. „Som rád, že vidíme v uliciach určité vzopätie ľudí, ktorí si povedali, že to nechcú a vyjadrujú to,“ povedal na nedeľnej tlačovej konferencii s tým, že sa treba tešiť, že sa občianska spoločnosť prebúdza. „Kto iný má bojovať s novodobým fašizmom, ak nie demokratické strany?“ pýta sa Hlina.

Matovič sa s lídrom ĽSNS Marianom Kotlebom stretol v relácii RTVS O 5 minút 12. Podľa šéfa kresťanských demokratov išlo v diskusii o zápas o typovo veľmi podobného voliča. „Voliča, ktorý chce buď chaos, alebo poriadok, stred neberie,“ povedal Hlina s tým, že obeťou tohto celého má byť demokracia.

233 debata chyba
Viac na túto tému: #KDH #Igor Matovič