Prezidentka v rozšírenej realite, navštívila košických informatikov

Prezidentka Zuzana Čaputová si na návšteve Košíc vyskúšala holografické okuliare. V rámci programu navštívila združenie IT Valley.

06.02.2020 16:30
debata (22)

V rámci programu navštívila združenie IT Valley, ktoré je spoločnou iniciatívou vzdelávacích inštitúcií, štátnej správy a popredných IT spoločností a patrí je jedným z troch certifikovaných klastrov v oblasti informačných a komunikačných technológií. Jednou z jeho aktivít je podpora všetkých foriem spolupráce a inovácií a ponúka priestor pre start-upy.

Video: Prezidentka Čaputová si vyskúšala virtuálnu realitu.

Video

„Pracujeme na projekte rozšírenej realiry pre podniky. Vyvinuli sme softvér, súčasťou ktorého sú aj holografické okuliare,“ uviedla Ivana Nováková zo spoločnosti Aponi, jedného zo start-upov. Tie umožňujú zobraziť digitálne dáta podľa špecifikácie klienta priamo vo výrobnej hale, čím uľahčuje manažérske rozhodnutia.

Prezidentka sa stretla v Košiciach aj s predsedom Košického samosprávneho kraja Rastislavom Trnkom, kde sa zaujímala o stav životného prostredia či o starostlivosť o seniorov. Absolvovala aj stretnutie s vedením mesta Košice.

V programe má aj návštevu galavečera 25. Karpatskej nadácie a štvrtkovú návštevu má ukončiť účasťou na opere Giuseppe Verdiho Falstaff v Štátnom divadle.

Na východe Slovenska zostane až do piatka, kedy sa stretne s vedením Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie, rokovať bude v Rožňave s jej primátorom a starostami okolitých obcí a program ukončí prehliadkou kaštieľa Betliar.

© Autorské práva vyhradené

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #Start-up #Zuzana Čaputová