Muž v Prievidzi polial exmanželku kyselinou. Hrozí mu až 10 rokov

V Prievidzi zaútočil bývalý manžel (42) na exmanželku (39) kyselinou. Žena mala šťastie, pretože sa na poslednú chvíľu stačila uhnúť a kyselina tak nezasiahla jej oči. Napriek tomu skončila so zranenou tvárou v opatere lekárov.

11.02.2020 13:50 , aktualizované: 19:37
kyselina koberec polícia Foto:
Kyselina pristála aj na koberci.
debata (23)

Obvinený sa pokúsil vyliať na hlavu svojej exmanželky presne nezistené množstvo agresívnej tekutiny, s úmyslom spôsobiť jej ťažkú ujmu na zdraví. „Prievidzský policajný vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu,“ potvrdila trenčianska policajná hovorkyňa Danka Adámiková.

Hoci sa žena uhla, kyselina ju na tvári poleptala a spôsobila jej zranenia s presne nezistenou dobou liečenia. Muža policajti zadržali a vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie. Prievidzský sudca už rozhodol, že útočník bude stíhaný väzobne. Za skutok mu v prípade preukázania viny hrozia štyri až desať rokov väzenia.

Toto však nie je prvý útok kyselinou na Slovensku. V apríli 2019 sa podobný incident stal v Nových Zámkoch. Obeťou bola 39-ročná Adriana, ktorá po útoku kyselinou zomrela. Podľa svedkov sa vtedy páchateľ skrýval v kríkoch a na Adrianu si počkal, keď šla okolo so psíkom.

Žena si po útoku ešte stihla privolať pomoc, ale kyselina sa jej medzitým dostala do dýchacích ciest a lekári jej už nemohli pomôcť. Páchateľ tohto činu je dosiaľ neznámy.

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Prievidza #útok kyselinou