Danko: Ak povieme nie Istanbulu, prezidentka bude musieť zasalutovať a konať

"Ak by Istanbulský dohovor parlament odmietol, pani prezidentka už nemá žiaden argument, ktorý včera použila, a verím, že si už nevymyslí ďalší argument na to, aby Istanbulský dohovor na Slovensku prestal byť témou," povedal predseda parlamentu Andrej Danko.

11.02.2020 16:05
debata (106)

Danko si podľa svojich slov myslí, že Istanbulský dohovor bol Národnou radou SR odmietnutý. Keďže prezidentka SR Zuzana Čaputová podľa neho nemá rovnaký názor, Danko sa politicky dohodol s Ficom a Pellegrinim na postupe vo veci Istanbulského dohovoru a niektorých iných zákonov.

Šéf parlamentu potvrdil, že mimoriadnu schôdzu zvoláva poslanecký klub Smeru a SNS. „Predpokladám, že budeme mať viac ako 50 podpisov, nielen 30, ktoré potrebujeme. Chcem pomôcť predsedovi vlády so zákonmi, ktoré sú dôležité, a súčasne mojou podmienkou na túto podporu bolo, aby vláda predložila na rokovanie aj Istanbulský dohovor,“ povedal na utorkovej tlačovej konferencii.

Predseda parlamentu a SNS Andrej Danko sa dohodol s premiérom Petrom Pellegrinim (Smer) a predsedom Smeru Robertom Ficom na zvolaní mimoriadnej schôdze parlamentu. Dankovou podmienkou je, aby vláda predložila na rokovanie aj Istanbulský dohovor. Na mimoriadnej schôdzi chce Smer prerokovať zdvojnásobenie prídavkov pre rodičov a zavedenie 13. dôchodku. Ďalšou podmienkou Danka je zrušenie diaľničných známok pre fyzické osoby či živnostníkov s vozidlami do 3,5 tony.

106 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Danko #Istanbulský dohovor