Súd nariadil Blahovi zmazať nepravdivé statusy o Esete

Súd vydal neodkladné opatrenie voči poslancovi Národnej rady SR Ľubošovi Blahovi za Smer - sociálnu demokraciu (Smer) vo veci tvrdení súvisiacich s údajným ovplyvňovaním volieb spoločnosťou Eset. Poslanec Blaha je tak povinný zdržať sa akýchkoľvek klamlivých tvrdení súvisiacich s údajným ovplyvňovaním volieb spoločnosťou Eset, ako aj zmazať svoje nepravdivé statusy týkajúce sa tejto témy.

12.02.2020 10:42
debata (824)

Informoval hovorca Esetu Peter Blažečka. Spoločnosť podala 9. januára takýto návrh a Okresný súd Bratislava I jej vyhovel 10. februára.

Ako dodal, v rozhodnutí súdu sa uvádza, že Ľuboš Blaha „chce ako politik kandidujúci za politickú stranu Smer zneužiť žalobcu (spoločnosť Eset) vo volebnej kampani a nepravdivými informáciami o žalobcovi získavať politické preferencie a podporu. Uvedené skutočnosti dostatočne preukazujú dôvodnosť potreby neodkladnej úpravy pomerov medzi stranami a nariadenie zákazu šíriť nepravdivé tvrdenia o žalobcovi. V tomto prípade žalovaný (Ľuboš Blaha, pozn. SITA) šíri preukázateľne nepravdivé informácie, ktoré poškodzujú práva a dobrú povesť žalobcu“.

„Neodkladné opatrenie je prvým súdnym rozhodnutím v spore s poslancom Ľubošom Blahom, v ktorom sa spoločnosť Eset súdnou cestou domáha ochrany svojej dobrej povesti. Žalobu na celý rad klamlivých tvrdení podala spoločnosť Eset začiatkom júla 2019," pripomenul Blažečka.

Ľuboš Blaha kandiduje v nadchádzajúcich parlamentných voľbách za stranu Smer-SD na jedenástom mieste kandidátky. Súdnu žalobu spoločnosť Eset podala, pretože Blaha vo svojom facebookovom profile Eset kritizoval a jej majiteľov označoval za oligarchov, ktorí vlastnia médiá a platia viacerých politikov. O Esete natočil sériu videí, v ktorých tvrdil, že Eset je napojený na americkú tajnú službu.

824 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #Eset #Ľuboš Blaha