Viaceré zdravotnícke zariadenia dostanú peniaze navyše

Viaceré zdravotnícke zariadenia, v ktorých je štát akcionárom, dostanú peniaze navyše. Dokopy dostanú 14 miliónov eur na nákup zdravotníckej techniky, rekonštrukcie či na zvyšovanie počtu pracovných miest. Návrh premiéra Petra Pellegriniho (Smer) povereného riadením rezortu zdravotníctva v stredu odobrila vláda.

12.02.2020 12:27
debata

„Výsledkom schválenia zvýšenia základného imania v uvedených akciových spoločnostiach bude možnosť realizovať investície do ich nehnuteľného majetku, vybavenia potrebného na poskytovanie zdravotnej starostlivosti a do iných cieľov, ktoré nebolo možné týmito špecializovanými a vysoko profesionálnymi poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti, najmä s ohľadom aj na ďalšie nevyhnutne potrebné výdavky, realizovať v predchádzajúcich obdobiach,“ uvádza sa v predkladacej správe.

Zvýšenie základného imania vo forme peňažného vkladu sa má realizovať v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb, v Stredoslovenskom ústave srdcových a cievnych chorôb, v Nemocnici Poprad a v kombinovanej forme, ktorú tvorí peňažný vklad a nehnuteľný majetok štátu v správe Univerzitnej nemocnice s poliklinikou L. Pasteura Košice, ako nepeňažný vklad vo Východoslovenskom ústave srdcových a cievnych chorôb a vo Východoslovenskom onkologickom ústave. Vo všetkých zdravotníckych zariadeniach je jediným akcionárom Ministerstvo zdravotníctva SR.

debata chyba
Viac na túto tému: #vláda #zdravotníctvo