Sólymosov incident v reštaurácii v Bratislave bude polícia riešiť ako priestupok

Incident v ázijskej reštaurácii z konca minulého mesiaca, do ktorého bol zapletený bývalý minister životného prostredia László Sólymos a jeho brat, bude polícia riešiť ako priestupok. Správu o tom priniesla na sociálnej sieti.

13.02.2020 13:48
debata (22)

„Po vykonaní všetkých potrebných úkonov bol predmetný skutok uznesením povereného príslušníka PZ postúpený v zmysle ustanovení § 214 zákona 301/2005 Z. z. trestného poriadku na Referát priestupkov Okresného úradu v Bratislave“, uvádza sa v statuse polície na sociálnej sieti.

Sólymos a jeho brat sa v stredu večer (22. 1.) zapojili v ázijskej reštaurácii na Laurinskej ulici v Bratislave do roztržky. Exministra s jeho bratom zadržala polícia, ktorá ich po vypočutí ešte v ten deň prepustila.

Dvojica podľa polície slovne aj fyzicky napadla personál reštaurácie, po vykázaní jeden z mužov poškodil a rozbil sklenenú výplň vchodových dverí reštaurácie. Pri poškodení sklenenej výplne dverí vznikla škoda 1 000 eur. Privolaná Rýchla zdravotnícka pomoc jedného zamestnanca reštaurácie previezla na ošetrenie do jednej z bratislavských nemocníc.

László Sólymos sa po týchto udalostiach na zvolanej tlačovej konferencii ospravedlnil za svoje činy a zo svojho postu odstúpil. Sólymos bol ministrom životného prostredia od roku 2016. Počas svojho úradovania sa venoval najmä zmenám v oblasti odpadového hospodárstva, ochrany ovzdušia, ochrany prírody a podzemných vôd. Legislatívne zmeny presadil aj v oblasti ochrany pôvodných rastlinných a živočíšnych druhov na Slovensku.

© Autorské práva vyhradené

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #László Solymos