NATO bude v operáciách využívať komunikačné technológie od Slovákov

Severoatlantická aliancia (NATO) bude v operáciách využívať komunikačné technológie od Slovákov. Spoločnosť Aliter Technologies totiž vyhrala súťaž na dodávku informačných a komunikačných technológií pre systém Communications Gateway Shelters v NATO Communication and Information Agency.

14.02.2020 13:49
dron, mq-9, reaper, bezpilotné lietadlo Foto: ,
Ilustračné foto
debata (3)

Severoatlantická aliancia (NATO) bude v operáciách využívať komunikačné technológie od Slovákov. Spoločnosť Aliter Technologies totiž vyhrala súťaž na dodávku informačných a komunikačných technológií pre systém Communications Gateway Shelters v NATO Communication and Information Agency.

Zákazka má hodnotu 5,5 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty. Informoval o tom generálny riaditeľ Aliter Technologies Peter Dostál.

Systém Communications Gateway Shelters slúži na podporu úloh velenia a riadenia na strategickej úrovni NATO a nasadzuje sa do operácií na podporu mnohonárodných spoločných operačných zoskupení Aliancie. „Pre našu spoločnosť je česť, že môžeme aj my prispieť k napĺňaniu cieľov zabezpečenia kolektívnej obrany členských štátov vrátane Slovenska,“ uviedol Dostál.

Aliter Technologies je technologická spoločnosť, ktorá sa zaoberá riešeniami na podporu krízového riadenia vojenského a nevojenského charakteru, IKT infraštruktúrou a bezpečnosťou. S NATO už má podpísaných viac ako dve desiatky kontraktov. Je dodávateľom aj pre veľké nadnárodné spoločnosti v oblasti obranného a bezpečnostného priemyslu a silové rezorty doma a v zahraničí.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #NATO #technika #sŕ