Ide o Pravdu s Hrnkom a Hegerom: Hrkútanie o penziách, ostrá hádka o Matovičov majetok

Trinásty dôchodok má šancu prejsť, či už cez tento alebo cez nový parlament. Anton Hrnko (SNS) a Eduard Heger (OĽaNO) sa v relácii Zuzany Martinákovej Ide o pravdu v TV Pravda zhodli, že ide o dobré riešenie pre ľudí. Pri čom sa dostali do ostrej škriepky, to bol majetok Igora Matoviča.

20.02.2020 09:55 , aktualizované: 14:20
debata (33)

VIDEO: Pozrite si celú reláciu Zuzany Martinákovej Ide o pravdu s Antonom Hrnkom a Eduardom Hegerom.

Video

OĽaNO podľa Eduarda Hegera navrhuje, aby sa strany koalície a opozície stretli za okrúhlym stolom a spoločne sľúbili voličom, že všetky body, o ktorých teraz rokuje parlament v skrátenom legislatívnom konaní, budú zaradené na prvú schôdzu parlamentu po voľbách. A tam nech sa strany „vyfarbia“, čo chcú urobiť pre ľudí, uviedol Heger.

Ide podľa neho o závažné a citlivé otázky, preto sa nepripojili k blokáde rokovania NR SR, ako to urobili nezaradení poslanci okolo Miroslava Beblavého. Chcú podporiť dôchodcov, len je potrebné zároveň povedať, z čoho sa budú takéto sociálne prilepšenia financovať.

Podľa Antona Hrnka treba spomínané opatrenia prijať teraz, pretože po voľbách môže byť chaos. Takto by mali dôchodcovia istotu, že 13. dôchodok dostanú už v tomto roku.

Heger odmietol špekulácie, že by sa mohol stať novým premiérom, ak bude OĽaNO lídrom budúcej vládnej koalície. Na Slovensku je zvykom, že premiérom sa stáva šéf najväčšej vládnej strany, uviedol Heger a dodal, že takto uvažujú aj v OĽaNO.

Ostrý spor sa strhol, keď Hrnko označil kampaň hnutia OĽaNO za revolverovú – vystrelia guľku s tým, že niekoho trafí. Obul sa aj do ciest, ktoré Igor Matovič so spolustraníkmi absolvoval do Cannes na francúzskej Riviére k vile exministra za Smer Jána Počiatka či na Cyprus k schránkovým firmám spoločnosti Penta.

„Oni chodia za štátne peniaze na Riviéru, na Cyprus a vymýšľajú si voloviny, ale nechodia do Trnavy, kde ma Matovič takúto vilu, takéto obrovské pozemky, hotely…,“ povedal Hrnko.

„Tomuto hovoríte vila?.. Pán Hrnko, toto je vila ministra Počiatka z vlády, v ktorej ste boli aj vy. Igor Matovič šiel do politiky ako bohatý muž. Ak si postaví obyčajný rodinný dom v Trnave a vy mu to závidíte, v poriadku – druhá vec je, že toto sú skutočné vily,“ ukázal Heger fotografie vily, ktorá má patriť Počiatkovi.

Odmietol aj tvrdenia Hrnka, že Matovič porušil zákony, ale je to už premlčané a označil to za lži, ktoré podľa neho Igor Matovič dávno vyvrátil.

33 debata chyba
Viac na túto tému: #Anton Hrnko #Eduard Heger #Ide o pravdu