Kiska bol iniciatívne na polícii, doplnil trestné oznámenie o videách

Na políciu prišiel z vlastnej iniciatívy šéf strany Za ľudí Andrej Kiska s obálkou s informáciami, ktoré majú usvedčovať poslanca Smeru z prípravy jeho diskreditácie.

21.02.2020 10:32
debata (256)
VIDEO: Pozrite si, ako Andrej Kiska priniesol na NAKA obálku s menom strojcu kompromitujúceho videa
Video

Exprezident a predseda mimoparlamentnej strany Za ľudí Andrej Kiska bol v piatok vypovedať v Národnej kriminálnej agentúre (NAKA) v súvislosti s anonymnými videami, ktoré majú kompromitovať jeho osobu. Doplnil trestné oznámenie podané po zverejnení prvého videa. Priniesol so sebou obálku s informáciami, ktoré majú dokazovať, že za videami stojí poslanec Národnej rady SR za stranu Smer-SD.

„Ideme doplniť trestné oznámenie s tými informáciami, ktoré máme,“ uviedol pred výsluchom. Vyšetrovateľovi podľa svojich slov odovzdal aj dôkazy, ktoré získal prostredníctvom etických hekerov. Polícia ho ubezpečila, že v jeho veci už koná.

VIDEO: Vyšetrovateľ: Občan nemôže klásť polícii žiadne ultimáta

Video

V súvislosti s kauzou pozemkov vo Veľkom Slavkove už vyšli na verejnosť dve videá. V druhom zverejnenom videu vystupuje Kiska a počuť na ňom svedka z jeho procesu v kauze pozemkov Michala Šuligu. V rozhovore rozoberajú aj možné povolebné scenáre. V prvom videu z minulého týždňa Šuliga tvrdí, že Kiska vedel, že sa mu predáva nezákonne vydržaný pozemok a že mu „držal stranu“. Na zázname vystupuje aj Milan Reichel, spájaný s popradským podsvetím.

Kiska sa ešte ako prezident o pozemky súdil so zubárom Jánom Francom, spor prehral v roku 2018. Vo svojom zdôvodnení rozsudku sudca Miroslav Radačovský uviedol, že Kiska nadobúdal pozemok v dobrej viere a nemohol vedieť, že bol získaný nezákonne.

VIDEO: Ukážka z druhého videa o Andrejovi Kiskovi a pozemkoch – časť I.

Video

Kiska po zverejnení prvého videa podal trestné oznámenie za krivé obvinenie a ohováranie na prokuratúre v Poprade. Označil ho za zinscenované. Obe videá považuje za antikampaň strany Smer-SD. Predseda Smeru-SD Robert Fico v reakcii uviedol, že Kiska ho nezaujíma a o ničom nevie.

VIDEO: Vyjadrenie Kisku k druhému videu o pozemkoch.

Video
256 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska