Do vojenskej nemocnice v Ružomberku priviezli muža s podozrením na koronavírus

Pacienta s podozrením na ochorenie spôsobené koronavírusom 2019-nCoV priviezli v utorok vozidlom záchrannej služby do vojenskej nemocnice v Ružomberku. Muž pracuje ako kamionista a v čase od 21. januára do 16. februára bol pracovne v Taliansku v Miláne. Informácie poskytla hovorkyňa nemocnice Petra Dišková.

25.02.2020 17:15
debata (6)

„Ide o 37-ročného pacienta srbského pôvodu, ktorý má trvalý pobyt na Slovensku a žije s rodinou v Ružomberku. V dopoludňajších hodinách navštívil svoju obvodnú lekárku pre dva dni trvajúci suchý kašeľ a zvýšenú teplotu. Keďže sa nachádzal v oblasti s výskytom koronavírusu, privolaná záchranná služba ho previezla na kliniku infektológie,“ konkretizovala Dišková.

Doposiaľ dostupné výsledky krvných vyšetrení podľa hovorkyne nepotvrdili prítomnosť bežného chrípkového vírusu. „Toho času obdržané laboratórne výsledky vylučujú aj bakteriálnu infekciu,“ dodala Dišková. Vojenská nemocnica preto zašle krvnú vzorku na vyšetrenie prítomnosti koronavírusu do laboratória v Bratislave.

Výsledky by podľa hovorkyne mali byť známe najneskôr do 48 hodín. Pacient zostáva hospitalizovaný na klinike infektológie.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus