Koronavírus na Slovensku zatiaľ stále nepotvrdili

Ministerstvo zdravotníctva aktuálne eviduje 80 testovaných vzoriek s negatívnym výsledkom na nový koronavírus.

26.02.2020 13:33 , aktualizované: 15:58
debata (9)

„Všetky vzorky, ktoré boli s podozrením na ochorenie COVID-19 zaslané na laboratórne testy, sú negatívne,“ informovala v stredu hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

Infekciu koronavírusom nepotvrdili ani u 37-ročného pacienta, ktorého v utorok (25. 2.) priviezli do Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) v Ružomberku. Uviedla to hovorkyňa nemocnice Petra Dišková s tým, že muža prepustia domov vo štvrtok (27. 2.).

Pacient srbského pôvodu, ktorý žije s rodinou v Ružomberku, mal suchý kašeľ a zvýšenú teplotu. Keďže sa nachádzal v oblasti s výskytom koronavírusu, privolaná záchranná služba ho priviezla na kliniku infektológie.

V stredu do vojenskej nemocnice priviezli ďalších štyroch pacientov s podozrením na toto ochorenie. Ide o rodinu, ktorá bola na lyžovačke v Taliansku. Bližšie informácie k tomuto prípadu zatiaľ hovorkyňa nemocnice neposkytla.

Pre koronavírus sa vo štvrtok uskutoční aj zasadnutie Bezpečnostnej rady SR. Počas zasadnutia budú členovia informovaní o tom, ako je Slovenská republika pripravená zabezpečiť karanténu obce či regiónu v prípade nákazy koronavírusom.

Na rokovaní bude prítomná aj podpredsedníčka Správy štátnych hmotných rezerv SR Lucia Gocníková, ako aj hlavný hygienik SR Ján Mikas.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravotníctvo #ministerstvo #koronavírus