Kiska potvrdil autenticitu komunikácie s premiérom, ten ju označil za divadlo

Exprezident a predseda mimoparlamentnej strany Za ľudí Andrej Kiska v stredu na tlačovej konferencii potvrdil autenticitu komunikácie medzi ním a premiérom Petrom Pellegrinim (Smer), ktorú zverejnil poslanec Národnej rady SR Ondrej Dostál (SaS). Komunikácia súvisí s prípadom údajného vydierania Kisku predsedom Smeru Robertom Ficom pri voľbe ústavných sudcov. Pellegrini považuje zverejnenie komunikácie za zúfalé divadlo.

26.02.2020 19:36
debata (155)

Kiska podľa svojich slov nevedel, že má Dostál zverejnené informácie k dispozícii a komunikáciu sám odmietal zverejniť. Ja nebudem nikdy zverejňovať súkromnú komunikáciu, vysvetlil. Myslí si, že by mala takéto veci vyšetrovať polícia.

Táto komunikácia neobsahuje nič, čo sa týka pozemkových a daňových problémov Kisku. Predseda vlády sa nikdy nezníži na úroveň Andreja Kisku a nezverejní výhražnú komunikáciu jedného z Kiskových poradcov, reagovala hovorkyňa premiéra Patrícia Macíková.

Dostál na sociálnej sieti zverejnil časť uznesenia o zastavení trestného stíhania vo veci údajného vydierania Kisku. To bolo zastavené v septembri minulého roku. Trestné oznámenie podal Dostál. Z uznesenia vyplýva, že Kiska ukázal vyšetrovateľovi SMS správy medzi ním a premiérom.

V správach Kiska písal, že mu Fico cez predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára odkázal, že ho má vymenovať za predsedu Ústavného súdu alebo bude proti nemu do parlamentu predložená nejaká správa. Pellegrini mal odpísať, že Fico chce odísť, a na oplátku mal ponúkať veľmi konštruktívny dialóg a snahu o upokojenie situácie na všetkých frontoch. Podľa Pellegriniho bola nejaká správa akousi odpoveďou na každoročnú správu o stave republiky. Išlo by preto o formu politického súboja, na čom ja nevidím nič zvláštne, čo je legálny nástroj práce parlamentu, uviedol vyšetrovateľovi.

155 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Andrej Kiska #Peter Pellegrini