NAKA zasahuje v jadrovej elektrárni Mochovce

Špecializovaný tím "Elektro" spolu s približne 100 policajtmi a ďalšími osobami zasahujú v areáli jadrovej elektrárne Mochovce v rámci policajnej akcie s krycím názvom "Atóm". Akcia je realizovaná v rámci trestného konania vedeného za obzvlášť závažný zločin podvodu, ktorý priamo súvisí s dostavbou 3. a 4. bloku elektrárne. Informovala o tom Polícia SR na sociálnej sieti.

03.03.2020 12:01 , aktualizované: 17:45
debata (20)
VIDEO: Zásah NAKA v areáli elektrárne v Mochovciach.
Video

Prítomnosť vyšetrovateľov potvrdil pre denník Pravda aj hovorca Slovenských elektrární Miroslav Šarišský. „Špecializovaný tím Národnej kriminálnej agentúry začal dnes ráno v priestoroch Slovenských elektrární vykonávať prehliadku priestorov stavby 3. a 4. bloku v Mochovciach na základe podozrenia zo spáchania trestného činu podvodu voči našej spoločnosti,“ povedal. Tak ako vo všetkých doterajších prípadoch, Slovenské elektrárne poskytujú podľa Šarišského súčinnosť policajným orgánom v plnom rozsahu.

NAKA zasahovala v jadrovej elektrárni aj v novembri 2019. V rámci policajnej akcie s krycím názvom „Manažér“ zadržali dve osoby – manažéra akciovej spoločnosti a konateľa jedného z dodávateľov prác a služieb v rámci dostavby 3. a 4. bloku elektrárne.

„Akcia súvisí s poskytovaním služieb, pri ktorých malo dôjsť približne k 1000-percentnému zvýšeniu objemu fakturovaných prác v porovnaní so skutočnosťou,“ priblížila v novembri 2019 polícia s tým, že všetky nedôvodne zvýšené faktúry boli dodávateľovi aj uhradené. Tím s názvom Elektro v rámci akcie prehľadal obchodnú spoločnosť v okrese Levice a areál jadrovej elektrárne.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #jadrová elektráreň #polícia #Mochovce #NAKA #Atómová elektráreň Mochovce