Čo dostanú poslanci? Počítač, tlačiareň, asistenta aj ubytovanie

Poslanci Národnej rady SR získavajú nárok na poslaneckú kanceláriu, asistenta, osobný počítač, ako aj tlačiareň. Pre TASR to uviedol odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR. Poslanci s trvalým pobytom mimo Bratislavského kraja majú tiež právo na ubytovanie.

08.03.2020 11:51
debata (11)

Úvodné školenie nových poslancov by sa malo uskutočniť deň pred ustanovujúcou schôdzou NR SR. Oboznamovať sa budú napríklad s fungovaním hlasovacích zariadení. Termín ustanovujúcej schôdze parlamentu ešte známy nie je. Zvoláva ju prezidentka SR Zuzana Čaputová. Konať sa musí do 30 dní odo dňa vyhlásenia výsledkov volieb.

Podľa zákona o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov má poslanec nárok na technické prostriedky potrebné na výkon jeho mandátu. Ide o osobné počítače a tlačiarne, ktoré poslancovi podľa odboru po skončení volebného obdobia zostávajú.

Poslanec s trvalým pobytom mimo Bratislavského kraja má podľa zákona právo na ubytovanie v zariadení Kancelárie NR SR „alebo na úhradu nákladov kanceláriou národnej rady v ubytovacích zariadeniach, ktoré určí kancelária národnej rady“.

Kancelária NR SR tiež poskytne poslancovi asistenta na výkon odborných a administratívnych prác spojených s činnosťou poslaneckej kancelárie.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #parlament #poslanec