V slovenských kostoloch sa dva týždne neuskutočnia bohoslužby

Konferencia biskupov Slovenska (KBS) rešpektuje zákaz organizovania verejných podujatí v súvislosti s výskytom nového koronavírusu na Slovensku, preto sa v slovenských kostoloch najbližšie dva týždne neuskutočnia verejné katolícke bohoslužby. Predseda KBS Stanislav Zvolenský o tom informoval po 95. plenárnom zasadaní KBS v Čičmanoch.

10.03.2020 12:18 , aktualizované: 14:04
debata (7)
VIDEO: Pozrite si, ako prijali telefonát od premiéra Petra Pellegriniho slovenský biskupi
Video

"Prijímame toto rozhodnutie s bolesťou, uvedomujeme si, že je veľmi obmedzujúce pre činnosť cirkvi, ale pre dobro spoločnosti sme pripravení toto rozhodnutie rešpektovať,“ povedal počas tlačovej konferencie arcibiskup Stanislav Zvolenský.

Cirkev v tomto čase využije na šírenie duchovného slova masovokomunikačné prostriedky. Neverejné bohoslužby sa budú vysielať prostredníctvom rozhlasu, televízie a internetu. „Predovšetkým pre tých, ktorých sme brali ako ohrozené osoby a v našich opatreniach sme odporúčali, aby sa nezúčastňovali na verejných bohoslužbách, sú určené tieto možnosti duchovného prežívania. Je zrejmé, že sv. spoveď budeme riešiť v nasledujúcich diskusiách. Keďže ide o individuálne stretnutie, v princípe sv. spoveď nie je vylúčená za dodržania hygienických zásad, ktoré sú potrebné,“ uviedol Stanislav Zvolenský.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #Covid-19