Sulík mal presviedčať vedenie Zornice, aby štátu nedodávali rúška

Líder SaS Richard Sulík mal v stredu ráno nahovárať vedenie spoločnosti Zornica, ktorá začala vyrábať respiračné rúška, aby nepodpisovala zmluvu so štátom. Počas stredajšieho rokovania vlády, na ktorom sa kabinet zaoberal aj zdravotníckymi pomôckami v rámci hmotných rezerv, to priznal generálny riaditeľ spoločnosti Zornica Banko Fashion Igor Maukš. Sulík tieto informácie dôrazne dementuje.

11.03.2020 19:48
debata (1051)

„V rámci malej debaty mi odporučil, aby som nepodpisoval zmluvu so štátom, no ja žiadnu zmluvu podpísanú nemám. A neviem, čo je ho do toho,“ povedal novinárom s tým, že telefonát ukončil. Nevie si vysvetliť dôvod Sulíkovho odporúčania, s lídrom SaS sa pozná z minulosti. „Dával si u nás šiť košele,“ povedal.

Video: Generálny riaditeľ Zornice: Sulík mi odporučil nepodpisovať zmluvu na výrobu respiračných rúšok so štátom. (začiatok od 7:02)

Video

Sulík tieto tvrdenia dôrazne dementuje. „Richard Sulík dôrazne dementuje informáciu o tom, že by pána Maukša odhováral od uzatvárania zmluvy so štátom. Nechápe, kde sa táto informácia vzala a prečo ju pán Maukš uviedol,“ uvádza v reakcii Sulíková hovorkyňa Katarína Svrčeková.

Poznamenala, že šéf SaS sa v utorok (10. 3.) telefonicky zaujímal o podmienky a okolnosti výroby ochranných rúšok. „Hovorili najmä o časových nárokoch, pričom pán Maukš poznamenal, že v štátnej správe vládne chaos a nemá mu kto ani len zadať objednávku na výrobu rúšok,“ zdôraznila.

Ešte pred rokovaním vlády telefonát jedného z doterajších opozičných lídrov s riaditeľom Zornice naznačil aj predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer).

Premiér v pondelok (9. 3.) informoval, že spoločnosť Zornica, ktorá sa zaoberá výrobou košieľ, prechádza na nový výrobný program a bude produkovať ochranné rúška.

1k+ debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Zornica