Pellegrini a Matovič sa pochytili, premiérov rozhádala nákaza

Opatrenia proti šíreniu koronavírusu začínajú rozdeľovať ľudí, ktorí sa snažia zásobiť potravinami a hygienickými pomôckami, stihli však rozhádať aj politických lídrov.

13.03.2020 05:55
debata (1138)

VIDEO: Hádka premiérov. Na čo sa sťažuje Matovič? Komu drží palce Robert Fico?

Video

Súčasný a budúci premiér si skočili do vlasov a obviňujú sa z nedostatku zodpovednosti. Budúci premiér Igor Matovič (OĽaNO) vo štvrtok dopoludnia informoval, že chce ponúknuť vláde pomoc.

„Rokovali sme s najväčším slovenským telekomunikačným operátorom, ktorý za posledné tri týždne podľa SIM kariet identifikoval 16–tisíc ľudí, ktorí sa vrátili z Talianska. Môže ísť dokopy o okolo 100–tisíc ľudí,“ priblížil Matovič s tým, že mnohí z týchto ľudí sa správajú nezodpovedne a v rámci prevencie šírenia vírusu je namieste aj nátlaková komunikácia s nimi formou sms správ.

VIDEO: Budúci premiér Matovič ohlasuje krízový štáb.

Video

Okrem rád a ponúknutej pomoci si však Matovič neodpustil veľmi kritické vyjadrenia smerom k práci vlády a krízového štábu. „Toto je systém po nás potopa,“ zhrnul opatrenia vlády a krízového štábu Matovič. Súčasného premiéra Petra Pellegriniho (Smer) kritika nahnevala.

„To, čo predviedol, je absolútny politický hyenizmus. Čelíme najťažšej kríze a on si z toho dovolí vytĺkať politický kapitál,“ odkázal svojmu nástupcovi, keď prišiel na zasadnutie krízového štábu.

VIDEO: Pellegrini vracia úder Matovičovi: Je to hanba.

Video

Po jeho skončení bol zas nahnevaný Matovič. „Neumožnil mi ani vystúpiť a veľmi rýchlo to celé ukončil. Takto sa nespráva premiér, ktorému záleží na ľuďoch,“ dodal.

Potom sa ujal slova Pellegrini. „Do posledných minút budeme pracovať tak, ako sa patrí, aby sme urobili maximum. Viac sa k nemu nebudem vracať, je to obyčajné politické chrapúnstvo,“ dodal nahnevaný Pellegrini.

Ich výstupy skritizovala aj prezidentka. „Vyzývam všetkých politikov, aby odložili osobné spory a predbežné hodnotenia ohľadom zodpovednosti. Teraz veľmi potrebujeme zomknutie a spoluprácu,“ vyzvala prezidentka Zuzana Čaputová. „Kým sa nesformuje nová vláda, úradujúci kabinet má plnú legitimitu a zodpovednosť,“ dodala.

VIDEO: … a čo pri koronavíruse pred pár dňami nas..lo Kollára?

Video
1k+ debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #nová vláda