Jankovskej syn zrejme porušil karanténu, vyšetruje ho polícia

V sobotu, keď Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Banskej Bystrici rozhodoval o väzbe pre Moniku Jankovskú, sa v meste nachádzal tiež Jankovskej dospelý syn, ktorý mal zrejme namierené pozrieť sa na svoju matku pred budovou súdu. Tam ale nedošiel. Krátko po osemnástej hodine ho na parkovisku pri prevádzke rýchleho občerstvenia zrazilo auto.

15.03.2020 13:18
monika jankovská ŠTS Foto: ,
Na snímke (uprostred) bývalú štátnu tajomníčku ministerstva spravodlivosti SR za Smer Moniku Janskovskú privádzajú na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici 14. marca 2020.
debata (82)

„Jeho vodič sa dostatočne nevenoval vedeniu vozidla. Pri nesprávnej manipulácii narazil do muža, ktorý sa nachádzal za autom,“ potvrdila Pravde banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová. „Muž utrpel ľahké zranenia, alkohol u vodiča nezistili,“ povedala Faltániová s tým, že nehoda je v štádiu objasňovania.

Keďže mladý Jankovský sa mal záchranárom priznať, že sa len nedávno vrátil z Talianska, zjavne nedodržal pokyn o povinnej karanténe. „Polícia u poškodenej osoby skúma, či sa nedopustila trestného činu šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby,“ poznamenala Faltániová. Vysvetlila, že policajti mali v čase zásahu na tvárach masky. „V tomto kritickom období ich kvôli bezpečnosti nosia stále, keďže nevedia, s kým prídu počas dňa do kontaktu,“ dodala.

VIDEO: Moniku Jankovskú odvádzajú zo súdu, ide do väzby.

Video

V sobotu sudca pre prípravné konanie ŠTS v Banskej Bystrici rozhodol, že päť z ôsmich osôb, obvinených z trestných činov korupcie, zasahovania do nezávislosti súdu a marenia spravodlivosti, ide do väzby. Sú medzi nimi bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská, susudcovia Denisa Cviková, Richard Molnár a Eugena Palášthy a tiež advokát Miroslav Mojto. Stíhaní na slobode budú sudkyňa Zuzana Maruniaková, bývalá sudkyňa Miriam Repáková a podnikateľ Ladislav Mojžiš. Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, prokurátor aj obhajcovia sa odvolali a rozhodovať bude Najvyšší súd.

© Autorské práva vyhradené

82 debata chyba
Viac na túto tému: #súdnictvo #Banská Bystrica #Monika Jankovská