Práce pokračujú. Výstavba diaľničných úsekov pre koronavírus nemusela byť prerušená

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) zároveň vydala usmernenie pre jednotlivé stavby k preventívnym opatreniam na zamedzenie šírenia nákazy.

17.03.2020 11:13
debata (3)

Predmetom usmernenia je súbor opatrení a obmedzení. Dôraz sa kladie na minimalizovanie osobného kontaktu, činností, ktoré znesú odklad, ale aj zabezpečenie dezinfekčných prostriedkov na báze alkoholu.

„Pripravujeme inštrukcie pre zhotoviteľov a stavebných dozorov na vytvorenie krízového plánu pre každú jednotlivú stavbu, ktorý bude odzrkadľovať dennodennú situáciu a prispôsobovať prácu na stavbe podmienkam a obmedzeniam vydaným Ústredným krízovým štábom SR,“ priblížila NDS.

Diaľničná spoločnosť od pondelka (16. 3.) pracuje v obmedzenom režime. Odporúča uprednostniť elektronickú komunikáciu a v najbližšom čase riešiť iba veci, ktoré neznesú odklad. „Všetky služby pre motoristov (informačno-predajné miesta, Diaľničná patrola, prevádzka, údržba) zostávajú zachované, fungovať budú v obmedzenom režime,“ spresnili diaľničiari. Upozornili, že povinnosť spoplatnenia a úhrady elektronických diaľničných známok zostáva nezmenená.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #výstavba #NDS #koronavírus