Disciplinárny senát pozastavil funkciu aj sudkyni Denise Cvikovej

Sudkyňa bola zadržaná a obvinená počas akcie Búrka. Informovala hovorkyňa Kancelárie Súdnej rady SR Veronika Müller.

17.03.2020 18:06 , aktualizované: 20:39
debata (9)

Akcia Búrka sa týkala sudcov spojených s Marianom Kočnerom, ktorý bol v kauze taktiež obvinený. Disciplinárny senát rozhodol o pozastavení výkonu funkcie aj sudcom Ľubošovi Sádovskému, Eugenovi Palásthymu, Richardovi Molnárovi, ako aj sudkyniam Angele Balászovej, Andrei Haitovej a Kataríne B&rtalskej. Tí boli taktiež zadržaní a obvinení počas akcie Búrka. Voči rozhodnutiu disciplinárneho senátu je možné podať odvolanie v päťdňovej lehote od doručenia rozhodnutia, pripomenula Müller.

Návrh na dočasné pozastavenie funkcie sudcu podal minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd) minulý týždeň, keď sa akcia Búrka konala.

Viacerí bratislavskí sudcovia boli obvinení z korupčných trestných činov, ktorých existencia vyplynula z komunikácie Mariana Kočnera cez aplikáciu Threema a zo svedeckej výpovede bývalého sudcu Okresného súdu Bratislava I Vladimíra Sklenku. Sklenka vypovedal, že Marian Kočner korumpoval viacerých sudcov aj v kauze zmeniek TV Markíza. Z ich falšovania je Marian Kočner neprávoplatne odsúdený na 19-ročný trest odňatia slobody.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #sudcovia