Rožky budú v obaloch. Ľudia bez rúšok nadávajú predavačkám

Podobne ako iné slovenské mestá aj Bratislava je takmer ľudoprázdna. Obyvatelia minimalizujú riziko nákazy koronavírusom. Na námestiach a v uliciach v centre hlavného mesta sa chvíľami dá počet ľudí zrátať na prstoch jednej ruky.

19.03.2020 00:00
Bratislava, prázdne ulice Foto: ,
Štefánikova ulica v Bratislave, pre koronavírus takmer prázdna.
debata (119)

VIDEO: Ľudoprázdne ulice. Pozrite si, ako to vyzeralo v stredu okolo obeda v Bratislave.

Video

Pred bankami a lekárňami sa tvorili menšie rady. Vstup povoľujú totiž len po jednom. Pokiaľ ide o finančné domy, je vhodné overiť si vopred, kedy sú otvorené. Napríklad jedna z pobočiek bánk v Bratislave fungovala len do 13. hodiny. Naopak, iná, konrétne v nákupnom centre Eurovea, upravila svoje otváracie hodiny od 13:00 do 17:00.

Predajne potravín majú málo zákazníkov. Dôkazom bola v stredu nielen Eurovea, ale aj ďalšie nákupné stredisko Central. Podobná situácie bola v menších obchodoch s potravinami a inými výrobkami.

Pokladníčka v jednom z nich sa Pravde posťažovala na prístup nezodpovedných zákazníkov, ktorých však našťastie veľa nie je. „Vstupujú do obchodu bez zakrytých úst a nosa. Nielenže sú bezohľadní voči ostatným a vystavujú riziku seba, ale ešte sa aj drzo správajú. Niekedy dokonca vulgárne," povedala päťdesiatnička, ktorá nechcel zverejniť svoje meno.

Pokračovala, že títo ľudia používajú neuveriteľné vysvetlenia, prečo nemajú rúško: „Vážnym hlasom hovoria, že to nepotrebujú. Napríklad jeden pán vo veku okolo 80 rokov povedal, že je pre neho úplne zbytočné, pretože žil v Iraku… Iný, oveľa mladší od neho, začal kričať, že nemá predsa lepru… Z tretieho išli samé nadávky, keď hučal, že nemá syfilis."

Dodala, že voľne ponúkané pečivo v regáloch nejde na odbyt. „Ľudia sa boja toho, že iní nepoužili mikroténové rukavice a obchytali ho holými rukami. Od štvrtka sa to zmení. Dostali sme oznámenie od vedenia firmy, že začneme dostávať balené rožky a žemle," uzavrela.

VIDEO: Ako sa predáva bezdomovecký časopis NOTA BENE v prázdnom meste?

Video
119 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #koronavírus