Vasky i napriek zákazu súdu naďalej zverejňuje videá na internete

Obvinený z prečinu výtržníctva a istú dobu väzobne stíhaný Rudolf Vasky naďalej zverejňuje videá na internete napriek jednoznačnému a explicitnému zákazu Krajského súdu (KS) v Bratislave. Krajská prokuratúra v Bratislave podľa prokurátora a jej hovorcu Mateja Izakoviča zabezpečuje nevyhnutné podklady pre ďalší procesný postup.

25.03.2020 13:58
Rudolf Vasky / Milan Mazurek / Foto:
Zľava Rudolf Vasky a člen ĽSNS Milan Mazurek pred hlavným pojednávaním v kauze sporných šekov na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku 5. marca 2020.
debata (44)

Bližšie informácie o procesnom postupe prokuratúra neavizovala vzhľadom na to, že by mohol byť ich účel zmarený. KP v Bratislave však pripomína, že sudca uložil obvineným Rudolfovi Vaskymu a Martinovi Daňovi explicitný a jednoznačný zákaz uverejňovať príspevky vo forme obrazových, zvukových a obrazovozvukových diel, či sa na ich tvorbe akýmkoľvek spôsobom podieľať.

„Z čoho je možné odvodiť aj nevyhnutnosť ďalšieho procesného postupu, pričom dozorujúci prokurátor bude, ako doposiaľ, postupovať striktne v súlade so zákonom,“ uviedol Izakovič.

Krajský súd prepustil Rudolfa Vaskyho a Martina Daňa na slobodu koncom januára. Rudolf Vasky zverejnil odvtedy minimálne na svojom YouTube kanále tri videá, v ktorých sa sám objavil. Posledné video bolo zatiaľ zverejnené v utorok. Martin Daňo sa od rozhodnutia Rudolfa Vaskyho zverejňovať videá dištancoval na sociálnej sieti.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) oboch obvinil z opakujúceho sa pokračovacieho prečinu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva a závažnejším spôsobom konania na viacerých osobách. Voči Martinovi Daňovi bolo vznesené aj obvinenie ako voči samostatnému páchateľovi z prečinu podnecovania.

Obaja obvinení sa podľa vyšetrovateľa dopúšťali páchania takýchto skutkov verejne prostredníctvom internetu. NAKA oboch obvinených zadržala 13. decembra. Martin Daňo čelí tiež obvineniu zo spáchania daňového podvodu.

44 debata chyba
Viac na túto tému: #prokuratúra #videá #Rudolf Vasky