Poslanec Baránik mal negatívny test na Covid-19

Poslanec Národnej rady (NR) SR Alojz Baránik (SaS) má negatívne výsledky testov na ochorenie Covid-19. V parlamente o tom informovala poslankyňa Jana Cigániková (SaS).

25.03.2020 11:47
Alojz Baránik Foto:
Alojz Baránik (SaS) s ochranným rúškom a rukavicami skladá poslanecký sľub počas ustanovujúcej schôdze NR SR VIII. volebného obdobia 20. marca 2020 v Bratislave.
debata (2)

„Som zdravý, aj lekár povedal, že je to naozaj prehnaná opatrnosť. Len kvôli tomu, že z toho urobili smeráci také veľké haló v parlamente, tak ma otestovali, inak by ma netestovali,“ vysvetlil pre Pravdu 65-ročný poslanec. Na možnosť, že Baránik môže byť nakazený, totiž upozornil poslanec za Smer Ľubomír Vážny.

Baránik tvrdí, že nemá príznaky koronavírusu. „Ani nikto v mojej rodine. Osoba, pre ktorú sa to celé spustilo, mala veľmi silnú nádchu, a príznak pri silnej nádche je veľmi podobný aj pri chorobe Covid-19,“ zdôraznil.

Cigániková dodala, že rovnako negatívne výsledky má aj ďalšia poslankyňa, ktorú nechcela menovať. Vysvetlila, že o výsledkoch ju informoval hlavný hygienik SR Ján Mikas.

Pre podozrenie, že by mohol mať Baránik ochorenie Covid-19 v utorok prerušili schôdzu parlamentu, aby zasadlo poslanecké grémium. Strana SaS vtedy informovala, že člen rodiny poslanca Baránika má príznaky choroby, ktoré niektoré zdroje považujú za príznaky koronavírusu. Baránik bol preto preventívne doma v karanténe a nezúčastnil sa na utorkovom rokovaní parlamentu a požiadal o testy.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Alojz Baránik #koronavírus