Doplňujúce voľby do orgánov samospráv sa pre koronavírus presunú

Doplňujúce voľby do orgánov samosprávy obcí sa v sobotu 4. apríla neuskutočnia. Informoval o tom predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) v súvislosti s pandémiou koronavírusu. Voľby sa mali týkať 14 obcí v šiestich samosprávnych krajoch. Ich termín sa presúva na 3. októbra 2020.

25.03.2020 16:21
debata

Starostu si majú voliť obyvatelia Ivanky pri Dunaji v Bratislavskom kraji, Kuklova a Hrnčiaroviec nad Parnou v Trnavskom kraji. Voľba starostu sa má uskutočniť aj v obciach Malé Borové a Abramová v Žilinskom kraji a tiež vo východoslovenských obciach Ondavka, Klčov, Remeniny (Prešovský kraj), Drienovec, Kaluža a Harichovce (Košický kraj).

V Ondavke si majú voliť aj poslancov obecného zastupiteľstva, taktiež aj v Abramovej, Slovenskom Pravne, Turčianskom Ďure v Žilinskom kraji a Trebušovciach v Banskobystric­kom kraji.

Doplňujúce voľby sa vyhlasujú, ak sa v niektorej obci nekonali alebo ak zanikol mandát poslanca či starostu bez náhradníka. Zákon tiež stanovuje, že voľby sa zopakujú, ak ich vyhlásil Ústavný súd SR za neplatné.

debata chyba
Viac na túto tému: #voľby #samospráva #koronavírus