Čaputová s Van der Bellenom hovorili aj o pandémii

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa v piatok telefonicky spojila s rakúskym prezidentom Alexandrom Van der Bellenom. Spoločne hovorili o tom, ako Slovensko a Rakúsko zvládajú boj proti novému koronavírusu, a tiež o tom, ako sa Slovensku darí po nástupe novej vlády.

28.03.2020 10:35
debata

„Pracuje zo svojho domova a som rada, že on aj jeho rodina sú zdravotne v poriadku,“ napísala Čaputová na sociálnej sieti. Rakúsky prezident podľa jej slov vyjadril ochotu na bližšiu spoluprácu v boji proti novému koronavírusu i ochotu zistiť možnosti pomoci Slovensku.

„Prezident ocenil aj prácu našich občanov v Rakúsku a zvlášť tých, ktorí sa starajú o starších a chorých. Veľmi mu záleží, aby sme v tejto pomoci pokračovali aj naďalej,“ uviedla prezidentka. Rozhovor s Van der Bellenom podľa nej len potvrdil priateľské a úprimné vzťahy, ktoré majú od začiatku prezidentkinho mandátu. „Už dlhšie sme sa dohadovali, že na jar si dáme spoločnú kávu niekde v blízkom pohraničí a mrzí nás, že naše stretnutie musíme načas odložiť,“ podotkla Čaputová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Rakúsko