Hasiči dohliadajú na karanténne centrum v Gabčíkove

Príslušníci Hasičského a Záchranného zboru (HaZZ) už dva týždne dohliadajú na chod karanténneho centra v Gabčíkove. Informovala Zuzana Farkasová z HaZZ.

29.03.2020 18:32
debata (1)

Na mieste pomáhajú hasičom podľa Farkasovej tiež dobrovoľníci z Asociácie samaritánov Slovenskej republiky, niektorí dobrovoľní hasiči i členovia Komplexnej centrálnej záchrannej služby.

„Slovákom prichádzajúcim do karanténneho centra odoberajú vzorky na ochorenie COVID-19 hasiči z posádky hasičskej záchrannej služby. Pre nich je určený jeden zo stanov, ktorý slúži na ich kompletnú dezinfekciu,“ uviedla Farkasová. Dodala, že hasiči tiež zabezpečujú roznášanie stravy ubytovaným, pričom dodržiavajú prísne hygienické opatrenia – jedným z nich je napríklad to, že v ochranných pracovných prostriedkoch umiestnia stravu pred dvere ubytovaného a zaklopú, pričom k priamemu kontaktu medzi nimi nedôjde.

Ubytovaným sa hasiči snažia vyjsť v ústrety aj prostredníctvom podporného call centra psychologickej pomoci. „Príslušníci vyškolení do funkcie ‚peer‘ im pomáhajú na infolinke denne už od minulej soboty a každému volajúcemu sa venujú s cieľom maximálne pomôcť,“ uzavrela Farkasová.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Gabčíkovo #koronavírus