Robotníci z kauzy vybuchnutého paneláku idú na slobodu

Traja robotníci, ktorí vlani 6. decembra prerazili plynové potrubie pred prešovským panelákom, budú stíhaní na slobode. Pri výbuchu plynu a následnom požiari zomrelo sedem ľudí, jedna osoba je nezvestná.

31.03.2020 12:48 , aktualizované: 13:52
debata (16)

Rozhodol o tom Krajský súd v Prešove. Bratia Marek a Ondrej T. spolu s Jánom R. sú obvinení z obzvlášť závažného zločinu všeobecné ohrozenia a vo väzbe skončili 8.decembra 2019.

„Senát krajského súdu na neverejnom zasadnutí prijal písomný sľub obvinených ako náhradu väzby a prepustil obvinených z väzby na slobodu," povedala hovorkyňa krajského súdu Ivana Petrufová.

Video: Príbeh prešovského paneláka: od momentu výbuchu po zrovnanie so zemou.

Video

Robotníci musia oznámiť každú zmenu miesta pobytu, nesmú vycestovať do zahraničia. "Senát Krajského súdu v Prešove zároveň vydal príkaz na prepustenie troch obvinených z väzby na slobodu ihneď,“ dodala Petrufová.

V prípade výbuchu plynu je obvinených päť ľudí. Okrem robotníkov aj stavbyvedúci Milan H. a šéf výkopových prác Martin M., ktorí sú vyšetrovaní na slobode. Všetkým piatim mužov v prípade dokázania viny hrozí 25 rokov za mrežami až doživotie.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #výbuch plynu v Prešove