Výnimočný stav by bol protiústavný, tvrdí expert

Premiér Igor Matovič čoraz častejšie hovorí o „vypnutí Slovenska“, tzv. blackoute. Stav, kedy by sa minimalizoval pohyb osôb, by mal podľa neho rýchlo pomôcť v boji proti pandémií koronavírusu. Šéf kabinetu upresnil, že by išlo o výnimočný stav, v ktorom by sa dodržiavala vojenská disciplína a zásobovanie krajiny by prešlo do rúk armády. Ústavný právnik Vincent Bujňák z UK v Bratislave to kritizuje a hovorí o porušení ústavného zákona. Vypočujte si argumenty experta v mimoriadnom podcaste Počúvajte pravdu.

02.04.2020 05:00
debata (47)

PODCAST: Mýli si Igor Matovič núdzový stav s výnimočným? Čo je blackout Slovenska? Koľko môže trvať a za akých podmienok? Môže „vypnutie Slovenska“ napadnúť prezidentka Zuzana Čaputová? Nariadi hlava štátu mimoriadnu službu vojakom?

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Čo sú podcasty a kde ich nájdete?

Podcast je zvukový záznam, umiestnený vydavateľom či autorom na internete. Názov vznikol spojením slov pod (od názvu prehrávača iPod) a cast (od anglického slova broadcasting – vysielanie).

Podcasty môžete počúvať priamo na webe, kliknutím na audioprehrávač, alebo si ich môžete stiahnuť do svojho zariadenia (telefón, počítač, tablet) a pustiť si vtedy, keď vám to najviac vyhovuje. Podcasty teda môžete počúvať prostredníctvom mobilného telefónu s pripojením na internet aj počas šoférovania, športovania alebo iných aktivít. Počúvanie podcastu si nevyžaduje plnú pozornosť a nie je viazané na jedno zariadenie.

Na iOS zariadeniach je možné podcasty Pravdy počúvať prostredníctvom aplikácie Spotify App alebo aplikácie Podbean Podcast App.

Podcasty Pravdy nájdete na Google podcast a Spotify podcast Pravda.

{* koniec-sablona *}

47 debata chyba
Viac na túto tému: #podcast #Počúvajte Pravdu #koronavírus